logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić GeForce 4 z S-Video, by obraz na TV nie był czarno-biały?

gksw1 25 Sie 2006 11:01 1284 5
REKLAMA
  • #1 2951205
    gksw1
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Mam problem. po podłączeniu telewizora do komputera na telewizorze jest czarno biały obraz. Mam GeForca 4 z s-video. jak to ustawić.
  • REKLAMA
  • #2 2951518
    adjar
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    Poszukaj w opcjach karty systemu wyswietlania i ustaw PAL. Klikasz prawym klawiszem na pulpicie, wybierasz wlasciwosci, potem zakladka ustawienia, tam zaawansowane i tam w zakladce z opcjami karty powinienes miec ustawienia TV i tam wybierz PAL. Tak jest u mnie na lapku, na W2000, u Ciebie moze byc troszke inaczej, ale podobnie.
  • REKLAMA
  • #3 2951630
    PORTOSIX
    Poziom 11  
    Miałem kartę se440 i miałem podobne problemy ale to prawdopodobnie z moich doświadczeń po części wina TV a po części karty!! Podłączałem tą kartę do trzech telewizorów i tylko odbierało na najlepszym takim 100hz i wogóle i to też po wielkich trudach a na pozostałych 2 nawet nie było co mażyć!! Po setkach kombinacji i restartach kompa, za siedmioma programami i siedmioma rodzajami podłączeń stwierdzam że nie warto marnować czasu tylko kupić lepszą karte albo telewizor!!POZDRAWIAM!!
  • REKLAMA
  • #4 2951710
    adjar
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    Dziwne rzeczy opowiadasz. A ustawiles karte prawidlowo? Podejrzewam ze ten "najlepszy" TV byl po prostu kilkusystemowy (np. PAL/SECAM), a karta na starcie ustawila sie sama np. na SECAM - a ze pozostale mialy tylko PAL, nie odbieraly w kolorze. Trudno zeby TV mial kolor, jesli karta komunikuje sie z nim w innym systemie (tak jak kiedys z telewizja, gdy przeszla na PAL, jesli ktos mial stary TV tylko z SECAMem, to albo przerabial, albo mial czarno-bialo). Najpierw sprawdz czy wszystko jest dobrze skonfigurowane, a dopiero potem wywalaj kase na nowy TV i karte.
  • REKLAMA
  • #5 2951816
    PORTOSIX
    Poziom 11  
    poważnie mówię te karty są zje....ne próbowałem wszystkich chyba konfiguracji pare razy po pare godzin i podłączenia svhs\ero,svhs\svhs, svhs\chinh i nic tylko śnieżenie albo czarny obraz,a sorry nieraz jeszcze czarno biały obraz!! Może dlatego że karta była jakaś cienka i cienkiej firmy ale naprawdę nic nie wykrywała a jak wykryła to tragedia z obrazem!! Może niech pan z problemem przedstawi nazwę oraz szczegółowy typ tej karty!!??POZDRAWIAM!!
  • #6 2951917
    mieszko89
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    a ja mam g forca 2 i miałem podony problem na kablu s-video ale udało mi sie dojśc do koloru mam tv trilux id izła wszystko ok musiąłem na kablu s-video połaczyć piny 2 górne razem i 2 dolne też razem i po sprawie pozdrawiam
REKLAMA