logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy ktos wie jak podłączyć dwa kompy przez bluetooth??

Filippo26 28 Sie 2006 19:04 1775 5
REKLAMA
  • #1 2962943
    Filippo26
    Poziom 11  
    Witam, czy może mi ktos pomóc jak połaczyć dwa kompy przez bluetooth??kupiłem zainstakowałem i nie wykrywaja się, a w końcu to chyba sa tak samo jak w przypadku podłączenia drukarki czy telefonu i tam innych myszek i klawiatur. Ze sterownikami dostałem jakiś program, który wykrywa tylko telefony, a Bluetooth jest na 100 m. Proszę o pomoc:)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2963605
    leeonP.H.U
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Ja mam tak zrobioną sieć w pracy. Nie możesz stosować żadnych przedłużek bo wtedy gubi sygnał. Po zainstalowaniu BLuesoleil wybierasz opcję aby się znalazły klikając na środek, a potem Bluetooth Lan Access Service. U mnie tak chodzi i nie ma problemu ale wsumie w obrębie pokoju góra pomieszczenia na przeciwko, potem gubi sygnał.
  • REKLAMA
  • #3 2970797
    Filippo26
    Poziom 11  
    Ja mam drugi komp w sasiednim pokoju, ale po przekatnej - dlatego nie chciałem ciagnac kabla, przeciez to niby ma chodzic na 100 metrów (wałek jak nic), blue solei nie znajduje mi go wcale, chyba za daleko (jakies 8-10 metrów po przekątnej), tak myślałem że bedzie przemeblowanie:(:(, moze jest jakiś sposób na wzomcnienie sygnału??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2975596
    dwurazowy
    Poziom 22  
    Ocena: 12
    leeonP.H.U napisał:
    ... nie ma problemu ale wsumie w obrębie pokoju góra pomieszczenia na przeciwko, potem gubi sygnał.

Święte słowa. Ja mam kilka urządzeń połączonych przez bluetooth (notebook, PDA, telefon GSM i słuchawkę) i działają tylko w obrębie jednego pokoju lub tuż za ścianą, ale to naprawdę może metr za ścianą.
  • REKLAMA
  • #5 2975604
    Filippo26
    Poziom 11  
    Teraz to już tylko kabel i sieciówka mnie ratuje:( Temat uważam za zakończony, chyba że można jeszcze coś wykombinować;)chociaż w to wątpię:)dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
  • #6 3250267
    kubaa86
    Poziom 10  
    mozna !! bo te wszystkie bluteki z allegro za 12 zł to podrobki... niby 100 m a jak rozdzielisz na 20 juz nic nie moga znalezc...

Wiej ja proponuje jesli masz komputery w odleglosci dajmy 25 metrow od siebie to kup dwie przedluzki kazda po 10 metrow i bedzie ok :)

Pozdrawiam
REKLAMA