Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

problem z mercedesem w124 e200

azii 29 Aug 2006 21:53 2165 7
  • #1
    azii
    Level 12  
    witam.
    mam następujący problem : silnik faluje na niskich obrotach ,a podczas jazdy przerywa(traci moc) jakby czegoś mu brakowało. wymieniłem już kable (beru) świece , filtr paliwa i pompe. na diagnozie pokazało że uszkodzona jest sonda lambda, ją też podstawiłem i nadal bez efektu :-( gdzie szukać ? co może być tego przyczyną??? z góry dzięki za ewentualne wskazuwki. SILNIK - 2.0 16V rok 94
  • #2
    Tony J.
    Level 20  
    Sprawdź sobie czujnik połozenia wału. W M111 często leci.
  • #3
    azii
    Level 12  
    czujnik położenia wału sprawdzony. nadal wszystko bez zmian. dodam jeszcze że pomimo wymiany sondy lamdy na dignozie ciągle wywala bład że jest uszkodzona! co to może być ?
  • #5
    azii
    Level 12  
    nie ma gazu i nigdy nie miało
  • #6
    Jacek79
    Level 37  
    1 uzupełnij profil to moze ktoś z niedaleka sie odezwie i ci to zrobi
    2 ciagłosci kabli od sondy do ecu
    3 przepustnica
  • #7
    azii
    Level 12  
    ciągłość kabli sprawdzona. przepustnica sprawdzona i wyczyszczona.
    wszystkie styki przy ecu i pozostałe sprawdzone i przeczyszczone. Niestety efektu nadal nie ma :-(((
    czy może być to moduł zapłonu???? mam jednkak nadzieje że nie gdyż jego cena przeraża !!!
    proszę o dalsze sugestie .....
  • #8
    jklg
    Level 12  
    sprawdź napięcie sondy lambda, przy ubogiej mieszance mogą występować podane objawy