Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Matiz nie świeci chek engine a immo działa

chmiel28 08 Wrz 2006 21:19 2945 7
  • #1 08 Wrz 2006 21:19
    chmiel28
    Poziom 13  

    Samochód w trakcie jazdy zgasł i nie odpalił już więcej. Po włożeniu kluczyka gasnie dioda security ale nie działa pompa paliwa i nie zapala sie check engine. Co najpierw sprawdzić? Klema została zdjęta na ok. 5 min i bez zmian. Padł Immobilizer a może ECU?

  • #2 08 Wrz 2006 21:25
    Usunięty
  • #3 08 Wrz 2006 21:30
    chmiel28
    Poziom 13  

    A gdzie znajduje sie ten sterownik?

  • #4 08 Wrz 2006 21:55
    Usunięty
  • #5 08 Wrz 2006 22:02
    Władekh
    Poziom 11  

    W tych sterownikach lubią padać układy sterujące pompą i resztą.

    Dodano po 29 [sekundy]:

    W tych sterownikach lubią padać układy sterujące pompą i resztą.

  • #6 08 Wrz 2006 22:30
    chmiel28
    Poziom 13  

    Jak w okolicach sprzęgła to mogłem coś sam zepsuć z wiązkami kabli niedawno bowiem montowałem centralny zamek i może coś popsułem z kablami. Jutro sprawdzę. Na razie dzięki za zainteresowanie.

  • #7 08 Wrz 2006 22:35
    zibi2033
    Poziom 14  

    Jeśli masz instrukcję eksploatacji Matiza to tam pisze, jak możesz sam zdiadnozować usterkę. Są podane również kody usterek, jakie odczytasz z cheka, po zmostkowaniu konektorów w gnieżdzie diagnozowym, umieszczonym pod schowkiem na wysokości prawego fotela. Sprawdzałem DZIAŁA.
    Pozdrawiam Zbigniew.

  • #8 09 Wrz 2006 15:02
    chmiel28
    Poziom 13  

    Przepraszam za zamieszanie już autko działa powodem był spalony bezpiecznik od komputera. Dlatego immo działało ale nie działał Komputer co skutkowało brakiem świecenia check engine. Był tak przepalony że nie zauważyłem tego od razu. Pozostaje pytanie dlaczego się spalił?

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME