Witam.
Mam następujący problem:
Dostałem 2 kolumny o wymiarach 54cm wysokosci, 20szerokosci, 32 głębokości.
wyglądają tak:
Jakosc foty nienajlepsza, bo robiona telefonem...
No i teraz tak...
Głośniki mają już swoje lata, co zresztą widać, pudło jest jednak w świetnym stanie, grugość deski wynosi ok. 1cm, są szczelne, jeszcze nigdy nie otwierane.
Nawet jeszccze grają
wydaje mi się jednak, ze z takiego pudła mozna wyciągnąc więcej mocy.
No i teraz powstaje problem, potrzebne byłyby 4wysokotonowce i 4 niskotonowe. (po 2 na kazdy głosnik)
albo 1xnisko, 1xsrednio, 2xwysoko na kazde pudło...
Finanse... tu kiepsko, chciałbym sie wyrobic w 100, ewentualnie 150zł
Chciałbym tez zakupic jakis wzmacniacz... najlepiej jakąs starą unitrę, czy onkyo własciwie jak najtaniej, byleby pociągnął te głośniki...
Teraz dysponuje ejszcze wieża Philipsa klasy 1000zł z głosnikami 6Ω kupiona ze 3 lata temu... narazie te kolumy podłączam z tamtymi od wierzy (2glosniki pod jedno wejscie)
Na wzmacniacz chciałbym wydac tez najepiej do 100zł im taniej tym lepiej....
Jeszcze jedno:
Głosniki mają w miarę mozliwosci - jak na tą klasę sprzętu dobrze grać, nei mają mi rozbijać okien, ani walic tak basem, zeby wszystko w pokoju skakało, chociaz jesli zaszłaby taka potrzeba dobrze byyloby zeby miały trochę dowalenia....
To chyba tyle narazie.
Pozdrawiam
Mam następujący problem:
Dostałem 2 kolumny o wymiarach 54cm wysokosci, 20szerokosci, 32 głębokości.
wyglądają tak:
Jakosc foty nienajlepsza, bo robiona telefonem...
No i teraz tak...
Głośniki mają już swoje lata, co zresztą widać, pudło jest jednak w świetnym stanie, grugość deski wynosi ok. 1cm, są szczelne, jeszcze nigdy nie otwierane.
Nawet jeszccze grają
No i teraz powstaje problem, potrzebne byłyby 4wysokotonowce i 4 niskotonowe. (po 2 na kazdy głosnik)
albo 1xnisko, 1xsrednio, 2xwysoko na kazde pudło...
Finanse... tu kiepsko, chciałbym sie wyrobic w 100, ewentualnie 150zł
Chciałbym tez zakupic jakis wzmacniacz... najlepiej jakąs starą unitrę, czy onkyo własciwie jak najtaniej, byleby pociągnął te głośniki...
Teraz dysponuje ejszcze wieża Philipsa klasy 1000zł z głosnikami 6Ω kupiona ze 3 lata temu... narazie te kolumy podłączam z tamtymi od wierzy (2glosniki pod jedno wejscie)
Na wzmacniacz chciałbym wydac tez najepiej do 100zł im taniej tym lepiej....
Jeszcze jedno:
Głosniki mają w miarę mozliwosci - jak na tą klasę sprzętu dobrze grać, nei mają mi rozbijać okien, ani walic tak basem, zeby wszystko w pokoju skakało, chociaz jesli zaszłaby taka potrzeba dobrze byyloby zeby miały trochę dowalenia....
To chyba tyle narazie.
Pozdrawiam