logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audigy i szumy. Czym to jest spowodowane? Reklmować?

wilku_sc 20 Wrz 2006 19:52 1014 4
REKLAMA
  • #1 3040045
    wilku_sc
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    Witam!
    Tydzien po kupnie karty zaczeły wysrtepowac typowe znikształcenia jak przy zintegrowanej karcie (trszki przy przesuwaniu kursora myszki itp), zwiekszył sie tez szum.

niem czy to od systemu (winxp siedzi u mnei na komipie juz kilka miesiecy)
    czy moze od samej karty? (karta wpieta w ostanie złacze pci --> jak najdalej od dyskow itp)
    co mam zrobic?? (reklamowac karte czy format c:???)
  • REKLAMA
  • #2 3040165
    michas
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    A do czego podpinasz karte?? Kiedys analizowałem problem szumów w karcie
    muzycznej SB live creativa i wniosek nasunął sie taki ze najwieksza dynamika (najmniejsze szumy) jest wtedy gdy suwaki w mikserze są w skrajnych górnych położeniach.
    Moze "sciszyłeś" sygnał na mikserze a podkreciłes głośnosc na wzmacniaczu do którego podłączasz i jest taki efekt.

Pozdrawiam Michał.
  • REKLAMA
  • #3 3040205
    wilku_sc
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    az taki lewy nie jestem :D ---> suwaki na max, nic nie wyciszone.
    i tu tez mały problem ---> mimo ze suwaki mam na max to jednak da sie odczuc ze dzwiek stracił na głosnosci:/
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3040580
    altusman
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Cytat:
    Tydzien po kupnie karty zaczeły wysrtepowac typowe znikształcenia jak przy zintegrowanej karcie (trszki przy przesuwaniu kursora myszki itp)

Witam też mam Audigy 2 i rozwiązanie tego problemu jest nader proste,wystarczy zmienić sterowniki na najnowsze dostępne na stronie producenta.Mi i klku osobom to pomogło.Dodam że mam Audigy 2 ZS wersja dla notebooka ale to jest powszechny problem przy kartach serii Audigy.

pozdrawiam.
REKLAMA