logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż alarmu FREEWAY/WIZZARD i centralnego zamka w Honda Civic 1.3 3D

medykn 21 Wrz 2006 17:31 2426 16
  • #1 3043106
    medykn
    Poziom 11  
    witam mam honde civik z silnikiem1.3 3 drzwiowa, zakupilem alarm z centralnym zamkiem na alegro, po otrzymaniu przesylki zbladlem bo niemam zielonego pojecia zaco sie zlapac, znaczy sie:
    jak zamontowac silowniki w drzwiach od centralnego, jak odnalesc kable pod kierownica co i gdzie szukac. Alarm jaki mam to FREEWAY/WIZZARD http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=126407396 +czujnik ruchu ktory niewiem nawet jak podlaczyc do centralki alarmu jak ktos cos wie na ten temat to prosil bym o pomoc.
  • #2 3043218
    renqien
    Poziom 32  
    Ocena: 117
    Uuuuu, kolego, trzeba było myśleć przed zakupem. Teraz to ja ci mogę jedynie poradzić wizytę u instalatora bo widzę, że zieloniutki jesteś jak szczypiorek na wiosnę. Nie gniewaj się, ale eksperymentowanie może cię drożej kosztować niż instalacja przez fachowca.
  • #3 3043551
    awysoki
    Poziom 17  
    Ocena: 54
    Dokladnie - moim zdaniem rowniez powinienes skorzystac z pomocy fachowca .
    Ogolnie auto proste - mi osobiscie najbardziej klopotu sprawia przeprowadzenie przewodow z drzwi - jest bardzo ciasno
    Poza tym - wszystko co potrzeba masz z lewej strony.
  • #4 3044952
    medykn
    Poziom 11  
    az taki osiolek to ja niejestem wieze w swoje sily po dokladnym przeanalizowaniu alarmu to najgorsze jest odnalezienie kabelkow.
    Ma moze ktos jakis schemat instalaci do civiki dwu drzwiowej najlepiej z opisanymi kolorami przewodów?
    bardzo bym prosil o podeslanmie na meila medykn(_at_)o2.pl
    albo jakis namiar
    z gory dziekuje
  • #5 3044970
    kmak13
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Kolego może osiołkiem to nie jesteś ale montaż alarmu nie polega na przymocowaniu centralki do nadwozia tylko właśnie na odnalezieniu "kabelków". To jest cały montaż, więc zgodzę się z opinią przedmówców i polecam wizytę u kogoś kto już parę razy szukał tych jak to nazywasz "kabelków".
  • #6 3045020
    awysoki
    Poziom 17  
    Skoro sie upierasz...
    Sprobuje Ci podpowiedziec w miare prosty sposob - kolorow nie pamietam ale..
    Plusa szukaj sobie na jakims grubym przewodzie w okolicy stacyjki , plusa po zaplonie takze (nie moze zanikac podczas rozruchu)
    Po kraancowke idz sobie przewodzikiem do krancowki , kierunki - wlacz awaryjne idz z probowka to tylnych lamp i sprawdzaj po kolei - jak bedzie mrygac to zanczy ze to ten przewodzik i taki sam kolor znajdz we wiazce przy progu.
  • #7 3045128
    markomp
    Poziom 20  
    Ocena: 22
    krańcówki grubszy zielony z czerwonym paskiem w lewym progu,
    kierunki zółto-zielony ze srebrnymi paskami i niebiesko-zielony ze srebrnymi w konektorze koło kolumny. To tylko podpowiedź, kolory były różne w różnych wersjach.
  • #8 3045255
    medykn
    Poziom 11  
    dzieki
    mam juz jakis punkt zaczepienia :D
    a co z tego wyjdzie pochwale sie wieczorem
  • #9 3045387
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 3047100
    medykn
    Poziom 11  
    honda civic 1994r
    podlaczylem juz migacze i krancowki niemoge znalesc tylnej krancowki od bagaznika i niewiem jak poprawnie ustawic silownik w dzwiach kierowcy bo blokuje mi sie zamek przy otwieraniu i zamykaniu drzwi
    jak ktos sie z tym uporal to prsil bym o podpowiec a zpiepszylem jedno ciegno chlasnolem je tak ze ma teraz 5 cm z czego mozna by je dorobic tak myslalem o szprysze od rowera nada sie?
  • #11 3047132
    awysoki
    Poziom 17  
    Bez urazy ale odpusc sobie ten montaz dopuki nie jest zapozno !
  • #12 3047284
    medykn
    Poziom 11  
    dlaczego praktycznie wszystko juz podlaczylem oprucz tej klapy i ten problem z silownikiem po stronie kierowcy takto wszystko juz mi smiga :)
  • #13 3047321
    renqien
    Poziom 32  
    Tylna krańcówka jest masą na światełku w bagażniku.
  • #14 3047335
    medykn
    Poziom 11  
    zbytnio jejestem zaznajomiony z tematyka aut i niebardzo jaze kolegi wypowiedz znaczy sie ze co ja mam zrobic?
  • #15 3047360
    renqien
    Poziom 32  
    Na światełku w bagażniku jest plus i minus i dlatego to światełko się świeci. Podłącz się pod minus tego światełka i już masz tylną krańcówkę podpiętą.
  • #16 3489625
    yazik86
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam!!

Mam ten sam porąbany model alarmu... i chcialem sobie go zamontowac do astry.... wszystko juz podpiete oprocz jednej zeczy.... Drzwi + i - .... probowalem sie podpiac do zarowik oswietlenia ale niewyszlo alarm pikal wielokrotnie przy uzbrajaniu i rozbrajaniu.... niewiem gdzie i jak to podpiac bo do tej pory jak instalowalem alarm to byl tylko jeden przewod do drzwi.... Czy ktos cos poradzi??

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy montażu alarmu FREEWAY/WIZZARD z centralnym zamkiem w Hondzie Civic 1.3 3-drzwiowej z 1994 roku. Głównym problemem jest identyfikacja i podłączenie odpowiednich przewodów, zwłaszcza siłowników w drzwiach oraz krańcówek, w tym tylnej krańcówki bagażnika. Wskazano, że plus należy szukać na grubym przewodzie w okolicy stacyjki, a krańcówki i kierunki można zlokalizować za pomocą próbnika i awaryjnych świateł. Tylna krańcówka jest podłączona do masy na lampce w bagażniku, gdzie można się podłączyć do minusa. Montaż siłownika wymaga prawidłowego ustawienia cięgien, a do naprawy uszkodzonego cięgna sugerowano użycie elementów z roweru. Zalecano ostrożność i rozważenie pomocy fachowca ze względu na trudności z lokalizacją przewodów i ryzyko uszkodzeń. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o podobnych problemach z podłączeniem alarmu FREEWAY/WIZZARD w Oplu Astrze, z odnośnikiem do forum elektroda.pl jako źródła instrukcji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA