logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica AK 260 – lodówka pracuje bez przerwy, nie wyłącza się, podejrzenie termostatu

cheef68 24 Wrz 2006 09:36 2587 4
REKLAMA
  • #1 3050949
    cheef68
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów jak , że jestem tu poraz pierwszy. Posiadam Amicę Ak 260 jest już wiekowa bo ma chyba 10 lat.
    nie wiem co jest grane bo chodzi na okrągło nie wyłącza się wogóle, mrozi chyba dobrze bo w chłodziarce jest od 4 do 6 stopni a w zamrażarce od -30 do -25 , regulator mam ustawiony na 4 ( w skali od 1-9) dane po całonocnej pracy. W czasie pracy słychać z tyłu odgłos przelewającej wody.
    po wyłączeniu i ponownym załączeniu do sieci lodówka nie pracuje 10min a potem się załącza na stałe i tak za każdym razem.
    Czy to aby termostat (jaki jest koszt ), acha w chłodziarce na tylnej ściance są niewielkie pę knięcia.
    Proszę o rady za które dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 3053770
    bolczyk13
    Poziom 18  
    Ocena: 82
    Do wymiany termostat. Koszt termostatu do 40 zł.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3054684
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3056707
    zbyszeks0
    Specjalista AGD
    Ocena: 239
    Sprawdz czy ścianka tylnia na której są pęknięcia jest równomiernie oszroniona czy tylko cześciowo , jeżeli tylko cześciowo to masz ubytek czynnika chłodzącego i wtedy lodówka pracuje na okrągło caly czas ponieważ termostat nie osiągnie nawet temperatury na nastawie 1.
  • #5 3063632
    cheef68
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzięki za wasze odpowiedzi i podpowiedzi,
    znalazłem fachowca , który wymienił filtr na rurce kapilarnej bo był przytkany
    napełnił układ gazem i lodówka jak narazie sprawuje się jak należy, a co do termostatu okazoło się że jest dobry.
REKLAMA