logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kuchenka mikrofalowa Daewoo KOG-3667 - jak naprawić uszkodzoną płytkę mikową?

ern3 24 Wrz 2006 17:17 3340 3
REKLAMA
  • #1 3052459
    ern3
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Dostałem w spadku kuchenke mikrofalowa dewoo,która jak mi powiedziano wywala korki. Temat "mikrofala" nie jest mi zabardzo znajomy ale postanowiłem sie z tym zmierzyc.
    Jest to model KOG-3667. Po otwarciu drzwiczek są widoczne ślady stopienia plastyklowej powłoki. Wewnątrz z prawej strony gdzie się znajduje magnetron odpadła taka płytka chyna mikowa z wyjaraną dziurą. Jak moge sprawdzić poszczególne elementy. I od czego sie zabrac.
  • REKLAMA
  • #2 3059937
    prezes5000
    Poziom 20  
    Ocena: 75
    Po pierwsze -znalazł bym przyczyne stopienia plastikowej powłoki (prawdopodobnie mikrowyłączniki drzwiowe)
    po drugie-wymiana płytki mikowej i remont magnetronu( na googlach znajdż pod chasłem magnetrony prawdopodobnie firma z okolic Poznania się tym zajmuje za niwielką kase, mike też tam zamówisz).Jak wali korki to miernik i do boju szukac zwarcia.
  • REKLAMA
  • #3 3065924
    gklub
    Poziom 34  
    Ocena: 768
    Czy ta powłoka to nie folia na wewnętrznej powierzchni dzrwi? Naklej nową.
    Dziura w osłonie falowodu - wytnij nową z mikanitu (np. www.tme.pl) i przyklej. Odtłuść falowód w środku i sprawdzić antenę magnetronu. Jakby upalona to ostrożnie wymień z innego pasującego. One sa na wcisk.
    UWAGA
    W pracującej mikrofalówce napięcia do 5000V!!!
  • #4 3110574
    ern3
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Poszło trafo. Niewarto robić.Do wyrzucenia.
REKLAMA