logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać dostęp do centrali Pyronix Matrix 832+ przez RS-232?

Goshky 24 Wrz 2006 18:14 11380 6
REKLAMA
  • #1 3052628
    Goshky
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Witam. Mam problem z dostępem do centrali Pyronix Matrix 832+ przez kabel RS-232 z komputera. Zrobiłem kabelek i postępuję dokładnie jak w instrukcji instalatora i nic z tego nie wychodzi. Ikonki w programie MX UDL mam nieaktywne (szare i nie można ich klikać) i nie wiem dlaczego i jak sobie z tym poradzić? Może ktoś z was robił coś takiego i podpowie jak się dostać z komputera do tych central.
  • REKLAMA
  • #2 3052753
    p.marcin
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    Witam
    Najpierw kolego musisz utworzyć nowe konto poźniej wszystkie ikonki będą aktywne (połączenie lokalne). W razie innych problemów pytaj.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3053307
    Goshky
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    No faktycznie, problem okazał się banalny a już myślałem, że mam jakąś demo wersję programu MX-UDL. Narazie wielkie dzięki za naprowadzenie, mam już dostępną ikonę połączenia lokalnego po utworzeniu konta. Jutro zobaczę czy to wszystko wreszcie mi zadziała.
  • REKLAMA
  • #4 5034004
    kbrod
    Poziom 12  
    Witam
    A czy ktos moze mi podpowiedziec jak sie dostac do programu gdyz na wstepnie program pyta mi sie o name i hasło i nic nie moge zrobic
    prosze o podpowiedz

Z gory dziekuje

Krzysztof
  • REKLAMA
  • #6 5316438
    Tuseras
    Poziom 2  
    Mam problem po:

1.Bardzo znacznie nagrzewa mi się element R64 (plastik) na płytce centrali MATRIX 832+!

2.Jak mam samemu wykonać kabelek do tej właśnie centrali RJ232 (jak coś to dam z RJ11!!), bo za oryginalny powiedzieli mi ponad 55 zł:cry:!

Dzięki:|
  • #7 5316508
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z dostępem do centrali alarmowej Pyronix Matrix 832+ przez interfejs RS-232 z wykorzystaniem programu MX UDL. Głównym problemem było nieaktywne (szare) menu połączenia lokalnego w programie, które zostało rozwiązane poprzez utworzenie nowego konta użytkownika, co aktywowało odpowiednie funkcje. Wskazano również standardowe dane logowania do programu: login "pyronix" i hasło "123456". Poruszono kwestię wykonania własnego kabla RS-232 do centrali, z odniesieniem do schematu połączeń dostępnego w instrukcji instalatora (strona 93), podkreślając, że nie istnieje standard "RJ232", a właściwy to RS-232. Zasygnalizowano także problem z nadmiernym nagrzewaniem się elementu R64 (plastikowego) na płytce centrali Matrix 832+.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA