logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

H. Lantra, szarpie przy przyspieszaniu i zwalnialnianiu

damkoz 29 Wrz 2006 18:06 2891 2
REKLAMA
  • #1 3069178
    damkoz
    Poziom 19  
    Ocena: 67
    Witam
    Mam kolejny problem z hyundaiem lantrą - 1.6 16V 93r +LPG 2 gen (leonardo elpigaz)
    Otóż silnik w trakcie delikatnego powolnego przyspieszania szarpie przy obrotach ok 2000 tak jak by uszkodzone były przewody WN. Dzieje się to na PB i na LPG. Gaz nie strzela. Gdy przyspieszam dynamicznie szarpanie nie jest odczuwalne. Gorsze jest to że silnik tak samo szarpie przy schodzeniu z obrotów. I tu też szarpie na obydwóch paliwach. Nie mam kompletnie pomysłów co to moze być. NIe zauważyłem innych problemów i objawów a wszystko zaczeło się raczej nagle. Proszę o wszelkie sugestie co może powodować problem.
  • REKLAMA
  • #2 3070355
    tkaczyk ireneusz
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    wymień świeczki nie masz wyboru i będze git
  • #3 3070419
    damkoz
    Poziom 19  
    Ocena: 67
    świeczki wymienione jakieś 2 tyg temu na firmowe ngk i przerwa na nich zmniejszona o 0,2mm. to raczej napewno nie to. jutro spróbuje profilaktycznie jescze raz podmienić przewody na firmowe moze badziew kupiłem i zobacze co będzie.

--
    Przewody wymieniłem i nadal to samo ale zauważyłem że szarpanie pojawia się gdy silnik się nagrzeje.
REKLAMA