logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bajerki Do Autka:) Głównie nagłośnienie, oświetlenie.

binkul 01 Paź 2006 20:21 1077 7
REKLAMA
  • #1 3075989
    binkul
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Prosiłbym o umieszcenie tu żeczy które fajnie sprawowały by się w aucie chodzi mi tu przedewszystkim o nagłośnienie, oświetlenie:)
  • REKLAMA
  • #2 3076000
    foxik000000
    Poziom 29  
    Ocena: 56
    Można wymyślec wiele układów na ultra jasnych diodach LED :D
  • REKLAMA
  • #4 3076069
    binkul
    Poziom 13  
    heh świetlówki uv to zbyt drastyczny pomysł po pierwsze lepsze by były katody bo świetlówki może zbić kamień jak będe jechał np na szutrze jakimś... a po 2 szukam czegos dozwolonego czyli raczej oświetlenie wewnątrrz:) chodzi mi tu o jakieś patenty a nie o żeczy już znane:)
  • REKLAMA
  • #5 3076123
    foxik000000
    Poziom 29  
    Ocena: 56
    Nie dawno wpadał mi do głowy pomysł, zrobienia wysterowania na ultra jasnych diodach LED i zamontowania go pod podwoziem, efekt naprawde fajny. W rytm muzyki migało by Ci podwozie :D
  • REKLAMA
  • #6 3076127
    binkul
    Poziom 13  
    no tak ale za to zabierają dowód!!:P panowie:) może coś do wnętrza:D

Dodano po 1 [minuty]:

a do wnętrza takie wysterowanie jak by wyglądało? np poświetlenie w maskownicy od głosnika też by było dobrym pomysłem tylko zeby światło było rozproszone a nie punktowe:) trzeba by zpiłowac diody od góry:)i w rytm muzyki jak zrobic zeby migało:P
  • #7 3076189
    antrykot
    Poziom 20  
    Ocena: 27
    Może jestem staroświecki, ale czy tylko ja uważam że LEDy w aucie to dresiarstwo w czystej postaci :)
    Sorry za oftop...
  • #8 3076267
    binkul
    Poziom 13  
    no więc tak...
    jeśli podłaczysz 30 ledów które będą typu świecące wentylki , spryskiwacze , itd itp tak to wieśniectwo
    Mi chodzi o delikatność wystarczą z 2 ale gdzie by było ładnie:D apropo jeśli juz zabierasz głos w temacie to wypowiedz się na temat:)

Dodano po 4 [minuty]:

RE: foxik000000

powiedzmy tak że za dwa miesiace końćze 17 :) ale za miesiąc bede miał już MOJE WŁASNE autko Golfa III :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy propozycji ciekawych rozwiązań elektronicznych do samochodu, ze szczególnym uwzględnieniem nagłośnienia i oświetlenia. Wskazano możliwość zastosowania ultra jasnych diod LED do efektów świetlnych, zarówno pod podwoziem, jak i wewnątrz auta, z pomysłem synchronizacji migania świateł z rytmem muzyki. Zasugerowano również użycie świetlówek UV pod podwoziem, jednak autor preferuje rozwiązania dozwolone i bezpieczne, zwłaszcza do oświetlenia wnętrza. Wnętrze auta mogłoby być oświetlone rozproszonym światłem LED, np. w maskownicy głośnika, z koniecznością modyfikacji diod, aby uniknąć punktowego efektu. Poruszono też kwestie estetyczne i prawne związane z montażem oświetlenia zewnętrznego, podkreślając, że nadmiar i przesadne efekty mogą być odbierane negatywnie. Autor planuje zastosować delikatne, nieliczne diody LED, które będą estetyczne i funkcjonalne, a także interesuje się sterowaniem miganiem świateł w rytm muzyki. W dyskusji pojawiły się także opinie krytyczne wobec LED-ów w samochodach, uznawanych przez niektórych za przejaw "dresiarstwa".
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA