Witam!
mam takie pytanie a doklanie prozbe czy moglby mi ktos pomoc
chodzi mi o zrbienie sterwnika do weza swietlnego bo u wujak w takim lokalu ( z lat 80) w podlodze zamontowane sa zaroweczki i jak to bylo nowe to dzialalo jako waz swietlny i byla tez ponoc regulacja ze albo swiatelka smigaly jak waz albo zwalnialy coraz bardziej az wkoncu sie zatrzymywaly i swiecily na stale ( wsszystko weim z relacji mojego wujka)
ale ten uklad sterujacy sie spalil! :/
i tu ejts problem ja sie nie znam zabarzo na elektornice ale cos tam moge polutowac
ale nigdzie nie moge znalezc niczego co by mi odpowiadalo a mianowice
tam maja byc 4 kanaly swietlne (moze byc 5 tak na zapas)
moc to nie wiem ale ok 30W na kanal zeby bylo (12V)
i zeby byla opcja zeby raz waz smigal i zeby mozna bylo go zatrzymac i zeby wszsytkie lampki swiecliny na stale
znalazlem cos takiego : http://www.elektroda.net/wizualne/wazswietlny.html
ale nie wiem jak to przerobic
i to jest wlaczane w konsolecie a prszelaczanie miganie-stale swiecenie moze byc przy ukladzie bo to zalezy od okazji to by sie przelaczalo!
prosze Was o pomoc!!
mam takie pytanie a doklanie prozbe czy moglby mi ktos pomoc
chodzi mi o zrbienie sterwnika do weza swietlnego bo u wujak w takim lokalu ( z lat 80) w podlodze zamontowane sa zaroweczki i jak to bylo nowe to dzialalo jako waz swietlny i byla tez ponoc regulacja ze albo swiatelka smigaly jak waz albo zwalnialy coraz bardziej az wkoncu sie zatrzymywaly i swiecily na stale ( wsszystko weim z relacji mojego wujka)
ale ten uklad sterujacy sie spalil! :/
i tu ejts problem ja sie nie znam zabarzo na elektornice ale cos tam moge polutowac
ale nigdzie nie moge znalezc niczego co by mi odpowiadalo a mianowice
tam maja byc 4 kanaly swietlne (moze byc 5 tak na zapas)
moc to nie wiem ale ok 30W na kanal zeby bylo (12V)
i zeby byla opcja zeby raz waz smigal i zeby mozna bylo go zatrzymac i zeby wszsytkie lampki swiecliny na stale
znalazlem cos takiego : http://www.elektroda.net/wizualne/wazswietlny.html
ale nie wiem jak to przerobic
i to jest wlaczane w konsolecie a prszelaczanie miganie-stale swiecenie moze byc przy ukladzie bo to zalezy od okazji to by sie przelaczalo!
prosze Was o pomoc!!