logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik do węża świetlnego 4 kanały 12V/30W – jak zbudować i sterować efektami

budzio18 01 Paź 2006 22:56 2937 5
  • #1 3076645
    budzio18
    Poziom 11  
    Witam!

mam takie pytanie a doklanie prozbe czy moglby mi ktos pomoc
    chodzi mi o zrbienie sterwnika do weza swietlnego bo u wujak w takim lokalu ( z lat 80) w podlodze zamontowane sa zaroweczki i jak to bylo nowe to dzialalo jako waz swietlny i byla tez ponoc regulacja ze albo swiatelka smigaly jak waz albo zwalnialy coraz bardziej az wkoncu sie zatrzymywaly i swiecily na stale ( wsszystko weim z relacji mojego wujka)
    ale ten uklad sterujacy sie spalil! :/
    i tu ejts problem ja sie nie znam zabarzo na elektornice ale cos tam moge polutowac
    ale nigdzie nie moge znalezc niczego co by mi odpowiadalo a mianowice
    tam maja byc 4 kanaly swietlne (moze byc 5 tak na zapas)
    moc to nie wiem ale ok 30W na kanal zeby bylo (12V)
    i zeby byla opcja zeby raz waz smigal i zeby mozna bylo go zatrzymac i zeby wszsytkie lampki swiecliny na stale
    znalazlem cos takiego : http://www.elektroda.net/wizualne/wazswietlny.html

ale nie wiem jak to przerobic
    i to jest wlaczane w konsolecie a prszelaczanie miganie-stale swiecenie moze byc przy ukladzie bo to zalezy od okazji to by sie przelaczalo!

prosze Was o pomoc!!
  • #2 3076681
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 876
    To że się na elektronice nie znasz nie upoważnia cię do takiego pisania.Popraw pisownię!!!
    Załączniki:
    • Sterownik do węża świetlnego 4 kanały 12V/30W – jak zbudować i sterować efektami ClipBoard-1.jpg (36.8 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 3076732
    budzio18
    Poziom 11  
    oj nie spalem 32 godziny sory ale chyba wiadomo o co mi chodzi :)
  • #4 3083224
    Bungee
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Qbuś ale za polskie znaki to chyba nie powinienes sie czepiac...
  • #5 3092545
    pol102
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 369
    najlepiej będzie jak zdobędziesz ów spalony sterownik i poszkuasz uszkodzonego elementu
  • #6 4752001
    budzio18
    Poziom 11  
    no nic, narawilem uszkodzone podzespoly i narazie smiga .. ale cos jest nie tak bo niektore elementy sie grzeja , ale to nie jest typowe grzanie ...
REKLAMA