Witam. Od tygodnia jestem urzytkownikiem nowej opcji chello light 1500/256 (DL/UL). Stronki smigaja szybko lecz mam problem z doborem i konfiguracja jakiegos programu p2p. Nie jestem pewien jaki wybrac aby wykorzystac maxymalnie łącze gdyz probowalem juz kilku i nie wyciągnolem zadowalających wartości. Łącze jest puszczone przez router ktory ma dzielic go miedzy laptop i komp stacjonarny. Chello podobno nie blokuje portów wiec przekierowalem je na routerze mam nadzieje ze w dobry sposob. Probowalem uzyc EMULE i w opcji test ports tes wypada pozytywnie wiec chyba porty sa odblokowane i mam high id bez problemu wchodząc na najlepsze serwery a predkosc sciagania nie przekracza 20KB/s zas ode mnie ludzie pobieraja non stop z predkoscia 27KB/s. Próbowalem tez cos z torrentami ale nie bylem pewien co do konfiguracji i prawidlowego doboru programu (probowalem uTorrent i Bitcomet).
PROSZE wszystkich urzytkoników chello którzy wyprobowali juz ta opcje badz osoby rozeznane w temacie o pomoc bo trace juz cierpliwosc do bezskutecznego testowania programów. Uzylem tez Edonkeya i tam wyciagnolem max 60KB/s ale transfer raczej wahal sie na nizszym poziomie. Pozdrawiam
PROSZE wszystkich urzytkoników chello którzy wyprobowali juz ta opcje badz osoby rozeznane w temacie o pomoc bo trace juz cierpliwosc do bezskutecznego testowania programów. Uzylem tez Edonkeya i tam wyciagnolem max 60KB/s ale transfer raczej wahal sie na nizszym poziomie. Pozdrawiam