logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chello light 1500/256 jaki program p2p aby wykorzystac łącze

Ruff_Ryder 07 Paź 2006 12:23 1350 5
REKLAMA
  • #1 3093552
    Ruff_Ryder
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Od tygodnia jestem urzytkownikiem nowej opcji chello light 1500/256 (DL/UL). Stronki smigaja szybko lecz mam problem z doborem i konfiguracja jakiegos programu p2p. Nie jestem pewien jaki wybrac aby wykorzystac maxymalnie łącze gdyz probowalem juz kilku i nie wyciągnolem zadowalających wartości. Łącze jest puszczone przez router ktory ma dzielic go miedzy laptop i komp stacjonarny. Chello podobno nie blokuje portów wiec przekierowalem je na routerze mam nadzieje ze w dobry sposob. Probowalem uzyc EMULE i w opcji test ports tes wypada pozytywnie wiec chyba porty sa odblokowane i mam high id bez problemu wchodząc na najlepsze serwery a predkosc sciagania nie przekracza 20KB/s zas ode mnie ludzie pobieraja non stop z predkoscia 27KB/s. Próbowalem tez cos z torrentami ale nie bylem pewien co do konfiguracji i prawidlowego doboru programu (probowalem uTorrent i Bitcomet).
    PROSZE wszystkich urzytkoników chello którzy wyprobowali juz ta opcje badz osoby rozeznane w temacie o pomoc bo trace juz cierpliwosc do bezskutecznego testowania programów. Uzylem tez Edonkeya i tam wyciagnolem max 60KB/s ale transfer raczej wahal sie na nizszym poziomie. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3093925
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Poleczm StrongDC++
    Aby najlepiej wykorzystać łącze za pomocą p2p, wykup w chello Zewnętrzny adres IP - wtedy będziesz mógł się łączyć ze wszystkimi, ne tylko z "active"
  • REKLAMA
  • #3 3095616
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    Poczytaj sobie w sieci o ograniczeniu ilości połączeń TCP/IP, wprowadzonym wraz z SP2...
  • REKLAMA
  • #4 3096196
    Ruff_Ryder
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam Xp bez zainstalowanego service packa 2.
  • REKLAMA
  • #5 3100099
    sivy22
    Poziom 13  
    jaqbas2 napisał:
    Poleczm StrongDC++
    Aby najlepiej wykorzystać łącze za pomocą p2p, wykup w chello Zewnętrzny adres IP - wtedy będziesz mógł się łączyć ze wszystkimi, ne tylko z "active"

Chello ma już zewnętrzne IP, nie trzeba go wykupować.
  • #6 3106660
    mlody45
    Poziom 12  
    Przez tydzien przetestowales wszystkie programy, to pewnie dlatego nic nie chce dzialac. Po prostu wlacz EMULE, ustaw ok. 20 plikow do sciagania, upload na 10kB, download 200kB, zostaw tak komputer wlaczony na dobe a pozniej zobacz ile sie sciagnelo, bedziesz zaskoczony.
REKLAMA