logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kilka pytań co do WC. Co o takim sądzicie? Jakieś inne?

08 Paź 2006 12:10 1499 10
REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3097924
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #4 3099022
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    victrex napisał:
    a z tym chłodzeniem wodnym to jak się włącza/wyłacza pompkę?

Mozna zastosowac przekaznik by sie wlaczla razem z kompem.

Osobiscie kupilbym dobry bloczek i pompke a po nagrzewnice udalbym sie na zlom.

Mozemy poznac konfiguracje kompa?

Pozdro
  • REKLAMA
  • #5 3102094
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3103680
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Przekaznik to elemnt elektroniczny nie schemat.

Prostszy sposob.Podlaczyc pompke pod drugie wejscie od zasilacza(230V,potrzebna zmiana koncowki w kablu od pompki).

jak zrobic WC.Propnuje zrzec na www.dzikie.net --->Overclockin i Chlodzenie.Tam jest "kupa wszelkiej masci artystow" od WC.

Pozdro
  • #7 3103818
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 3108844
    czesl4f
    Poziom 23  
    Ocena: 44
    kup pompke pod 12v i bedzie po klopocie;]
  • REKLAMA
  • #9 3123594
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #10 3134138
    czesl4f
    Poziom 23  
    Ocena: 44
    prazydal by sie jeszcze rezerwuar;) no chyba ze kupisz pompke z rezem ;]
  • Pomocny post
    #11 3134222
    pilarek13
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    stary zestaw jak świat kiedy zazynałem z wc 6 lat temu to były początki teraz możesz poszukać wielu fajnych rzeczy ja mam na zbyciu kilka pojemników bloków wodnych nawet chłodnic aluminiowych zostało mi po sklepie jaki kiedyś prowadziłem z takimi rzeczami zreszta to są mojego pomysłu rzeczy obejrzyj fotki moze coś Cię zaiteresuje i odezwiesz się na gg
    są bloki całe aluminiowe sa z podstawa miedzianą i mozna naprawde rozpisywac się na maxa na ten temt
    Załączniki:
    • Kilka pytań co do WC. Co o takim sądzicie? Jakieś inne? Zmiana rozmiaruP8250021.JPG (27.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kilka pytań co do WC. Co o takim sądzicie? Jakieś inne? Zmiana rozmiaruP8250017.JPG (29.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kilka pytań co do WC. Co o takim sądzicie? Jakieś inne? Zmiana rozmiaruP8190013.JPG (16.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kilka pytań co do WC. Co o takim sądzicie? Jakieś inne? Zmiana rozmiaruP8190012.JPG (16.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Kilka pytań co do WC. Co o takim sądzicie? Jakieś inne? 001.jpg (14.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy opinii na temat zestawu chłodzenia wodnego (WC) dostępnego za około 300 zł oraz propozycji alternatywnych rozwiązań. Wskazano, że oferowany zestaw może być niskiej jakości i lepiej zainwestować w osobne komponenty: blok wodny, pompę i chłodnicę, które można kupić oddzielnie. Omówiono kwestie sterowania pompą, sugerując użycie przekaźnika lub podłączenie jej do zasilacza 12V, co umożliwia automatyczne włączanie wraz z komputerem. Wymieniono podstawowe elementy systemu WC: pompka, blok wodny, wężyki, chłodnica oraz rezerwuar (lub pompka z wbudowanym rezerwuarem). Podkreślono, że obecnie na rynku dostępne są różne modele bloków wodnych, zarówno aluminiowe, jak i z miedzianą podstawą, co wpływa na efektywność chłodzenia. Użytkownik podał konfigurację swojego komputera (ABIT KV8-PRO s754 uGURU, AMD Sempron 2600+@3200, Samsung 160GB, ATI Radeon 9600XT, DDR 400 Geil 512, Cooler Pentagram Freezone NX 80 AlCu), co pozwoliło na bardziej precyzyjne doradztwo. Zasugerowano również odwiedzenie forów i stron tematycznych, gdzie można znaleźć szczegółowe instrukcje i schematy dotyczące budowy i konfiguracji chłodzenia wodnego.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA