logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

corsa a 1,2 gasnie na wolnych po osiądnieciu temperatury.

arti83 09 Paź 2006 00:24 1531 4
REKLAMA
  • #1 3099054
    arti83
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Od jakiegos czasu zauważylem ze po przejechaniu jakiegos odcinka drogi auto przy przychamowywaniu np na swiatlach gasnie,zdaje mi sie ze mozna to zaopserwowac po zagrzaniu silnika i jest to usterka krutko trwala,poprostu autko gasnie przez 1min na wolnych a puzniej chodzi jak zegareczek.Jest to uciązliwa usterka bo po zgasnieciu silnika niemam wspomagania hamulców.Silnik to bardzo stara jednostka napedowa pamietająca jeszcze tylnonapedowe ople,1200cm3 oznaczenie 12ST gaznikowy z zaplonem ktury znajduje sie z przodu silnika a nie jak w nowszych z boku glowicy.Dodam jeszcze ze mam problem z paskiem klinowym(slizga sie) kturego jeszcze niewymienilem a przy odpaleniu niekiedy pali mi sie lampka ładowania a po letkim dodaniu gazu gasnie i chodzi wszystko idealnie dlatego moze te przygasanie na wolnych?.
  • REKLAMA
  • #2 3099378
    Zygik
    Poziom 21  
    Ocena: 101
    Witam!Masz zapchaną dyszę wolnych obrotów w gażniku.Najlepiej to wyczyść cały gażnik i wstaw (jak nie masz)dodatkowy filtr paliwa (posiadający wkład papierowy)przed gażnikiem od strony zbiornika paliwa.Żeby się upewnić że to ta dysza to przy hamowaniu i wciśniętym sprzęgle dodaj trochę gazu wtedy silnik nie zgaśnie bo dostanie paliwa z dyszy głównej.Pozdrawiam Zygik.
  • REKLAMA
  • #3 3104729
    arti83
    Poziom 18  
    prawodopdobnie jejest to dysza bo je czyscilem,a jak by byla to dysza to usterka nieujawniala by sie po nagrzaniu silnika.Niewiem czy cos wspulnego niemoze miec wspomaganie chamulców.
  • REKLAMA
  • #4 3114749
    arti83
    Poziom 18  
    Jak narazie autko smiga super,wyczyscilem gaznik+regulacja i jakos narazie niegasnie,myslalem ze jest to waku ale po ostatnich akcjach z autem tz autko jest na postoju ja mu 2 przygazówki a one mi gasnie:)doszlem do wniosku ze tylko gazior.Mam pytanko czy oplaca mi sie juz przezucac autko na cieple powietrze?
  • #5 3122027
    arti83
    Poziom 18  
    mówiąc zwiezle nikt na tutejszym forum mi niepomugl,mozliwe ze na temat elektroniki moge tutaj zasiegnąc porady ale nie na temat aut.
REKLAMA