logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Radeon X800 do zasilacza bez odpowiedniego wyjścia?

ADI-mistrzu 15 Paź 2006 13:45 1383 4
REKLAMA
  • #1 3118748
    ADI-mistrzu
    Poziom 30  
    Ocena: 308
    Witam!
    Dzisiaj kupiłem sobie Radeona x800 ale mam niewielkie (mam nadzieje) problem. Potrzebuje on zasilania ale mój zasilacz niema takiego wyjścia jakie ma grafika. Poniżej jest fotka wejścia grafy. Może jakąś przejściówkę da się załatwić ? No bo zasilacz jest raczej nowy, ATX ma wejścia SATA i inne a tego niema, kumpli się pytałem i też pierwszy raz cos takiego widzą.
    Co mogę zrobić z tym?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3118810
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3118814
    Ybor
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Podaj dokładny model karty graficznej , zdjęcie kiepsko zrobione polecam opcje makro jakąś cyfrówką . Pewnie są przejściówki do tego modelu karty ale za mało info żyby coś rzetelnie stwierdzić
  • REKLAMA
  • #4 3118829
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    To jest standardowe gniazdo w kartach PCI-Express, więc w zasadzie model karty nie ma tu nic do rzeczy. Ważniejszy może się okazać model i producent zasilacza, bo karty z tymi złączami pobierają zwykle dużo energii z linii +12V, a nie każdy zasilacz (nawet nowy :!:) jest na to przygotowany.

Dodano po 15 [minuty]:

Sama przejściówka wygląda tak:
  • #5 3119420
    Ybor
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Figi w tym przypadku dla mnie model miał znaczenie żeby stwierdzić w 101% że to stadart dla PCI- Express skoro kumple AdI mistrza czegoś takiego nie widzieli chciałem być pewny że nie widzieli poprostu nigdy grafiki na pci express :P bo zdjęcie jest pożal się boże i może być mylne :) a różne bywają cuda elektroniki zwłaszcza w tanich produkcjach.Wiec ADI mistrzu zdjęcie Figi wyjaśnie Tobie zagadkę teraz wiesz jaką przejściówkę kupić w sklepie.
    Pozdrawiam
REKLAMA