logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyczna kopia dysku (nowych dokumentow) na drugi dysk

Loch_Ness 18 Paź 2006 20:36 2717 6
REKLAMA
  • #1 3130066
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Witam, nie tak dawno doswiadczylem przykrego zdazenia, otoz siadl mi dysk twardy i utracilem dane. Chcialbym temu zapobiedzi, wpalem na pomysl aby kopiowac na drugi dysk wszystki nowe dokumenty na ktorych mi zalezy. Do tej pory robie to recznie, czy jest jaki program ktory robil by to za mnie przed kazdym wylaczeniem koputera? Lub moze jest jakas inna metoda. Kopputer posiadam dosc stary, nie ma zalacz SATA. Pracuje na systemie WIN XP Prof. Pozdr.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3130126
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

W Xp jest cos takiego jak kopia zapasowa.

Mozemy sie dowiedziec dlaczego padl ten dysk?Moze to wina zasilacza?

Pozdro
  • REKLAMA
  • #3 3130172
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    Byl do WDC 80 GB, system zaczal sie wieszac, pozniej byly problemy z wlaczeniem (nawet monitor sie nie wlaczal) a po odpieciu dysku bylo ok. Po zawieszeniu, gdy sie kopnelo w obudowe to ruszal. Dziwna sprawa. W przyszlym tygodniu jade go zawiezc do serwisu w ramach gwarancji, wątpie ze przyczyna jest cos innego niz dysk twardy ale bede mial problem jesli w serwisie powiedza ze dysk jest ok.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 3131441
    zorg666
    Poziom 22  
    Ocena: 28
    koledze chyba chodzi o program MigWiz.eze
    ze starego PC robimy kopie ustawień dla nowego PC.

:D
  • #7 3132101
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    niestety zorgu666 nie trafiles .......powyzsze posty mi pomogly, dziekuje, temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik doświadczył awarii dysku twardego WDC 80 GB, co spowodowało utratę danych. Komputer jest dość stary, bez złącza SATA, pracuje na systemie Windows XP Professional. Poszukuje rozwiązania do automatycznego kopiowania nowych dokumentów na drugi dysk przed każdym wyłączeniem komputera, aby zapobiec utracie danych. W odpowiedziach zasugerowano wykorzystanie wbudowanego w Windows XP narzędzia Kopia zapasowa oraz polecenia xcopy do ręcznego kopiowania plików. Wskazano również na możliwość użycia programów do backupu danych, w tym darmowych narzędzi do archiwizacji i kopiowania różnicowego. Dyskusja zawierała także pytanie o przyczynę awarii dysku, z podejrzeniem uszkodzenia dysku lub zasilacza. Ostatecznie autor potwierdził, że uzyskał potrzebne informacje i zamknął temat.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA