logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać skompresowaną partycję z Windows XP na Windows ME?

DntSLn 20 Paź 2006 17:29 1562 5
REKLAMA
  • #1 3135897
    DntSLn
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    Witam, miałem win xp lecz postanowiłem zainstalować me. Teraz nie widze jednej partycji, najprawdopodobniej miałem włączoną opcję "kompresowania danych" (we właściwościach partycji). Jak moge odczytać dane z tej partycji pod win me?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3135906
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    pewno miałeś partycję ntfs ,możesz ją prezekonwertować na fat 32 np partition magic
    jest jeszcze jakiś programik który umożliwia podgląd ntfs ,ale po co?
    poza tym nie będę ci gratulował wyboru tego systemu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3136237
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Kiedy powstawal 98/Me nie bylo NTFS-a.Z poziomu Me nie bedzie go widac.

Gratuluje przesiadki na TAKI SYSTEM.

Pozdro
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3136318
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, po pierwsze zgadzam się z poprzednikami - instalowanie starszej wersji jakiegokolwiek systemu, jest niedobrym pomysłem. Co do problemu, zamontować partycje NTFS pod starszymi windowsami można za pomocą np. programu paragon NTFS.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3136418
    leClerCk
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Tak jak napisali poprzednicy. Prawdopodobnie widoczne partycje masz skonwertowane jako FAT32 - więc starszy system je widzi. Natomiast niewidoczna partycja prawdopodobnie jest nowszego typu (znanego z np xp) czyli NFTS. Tak jak napisano wyżej, można to podmontować zerknij tu:

http://www.softkey.pl/catalog/program.php?ID=22520&CID=1033

Jeżeli potrzebujesz użytkować starszego systemu operacyjnego to polecam Windows 98SE - chodził u mnie kilka lat bez zarzutu, z ME mam natomiast niezbyt dobre doświadczenia.
  • #6 3141645
    DntSLn
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    Rozumiem, win ME był tylko tymczasowym rozwiązaniem, teraz znowu siedzę na XP. Bardzo dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam!
REKLAMA