logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór głośników 16,5 cm do 600 zł pod wzmacniacz Alpine MRP F450

Arek24wloc 20 Paź 2006 23:48 1299 8
REKLAMA
  • #1 3137361
    Arek24wloc
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Ogłaszam konkurs. Proszę znawców tematu o gorącą dyskusje i wyłonienie zwycięzcy, nie ukrywam że pomoze to mi w zakupie przedniego systemu, będzie to latało pod wzmacniaczem Alpine MRP F450 z kondensatorem 2F, 3,4 kanał zmostkowany na Infinity ref 1250W w obudowie br 82 dm3. Tył zostaje na seryjnych głośnikach i zasilaniu radiem DEH P5600MP. Nie jestem zwolennikiem bajerów i przesterów, zaznaczam że chodzi o jak najbardziej realistyczne i naturalne oddanie sceny (na obecnych seryjnych głośnikach i tak mam wszystkie bajery na radiu ustawione na off i eqalizer na 0).

Pozdrawiam i czekam na cenne opinie.
  • REKLAMA
  • #3 3137872
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3138003
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 166
    jak chcesz dobre glosniki to doloz i kup dls r6a:)
  • REKLAMA
  • #7 3138808
    Arek24wloc
    Poziom 12  
    Witam ponownie, pozdrawiam chcących pomóc i wyrazić swoją fachową wiedze i pomoc, po to jest forum żeby pytać więc zapytałem, nie chce mi się przeszukiwiać 124 stron postów, a nagrodą jest właśnie sposobność do wymądrzenia się conieco (pozdro norbert) kiedyś było takie powiedzenia, że krowa która najwięcej ryczy najmniej mleka daje, ale dajmy mu szanse, chodzi mi o scene w samochodzie Alfa Romeo 156 '99 seryjnie mam tam zamontowany zestaw odseparowany ale w przyszlości zamierzam sprawdzić czy drzwi są juz tam wytłumione (wydaje się że troche chyba tak) no i właśnie włożyć w seryjne miejsca taki zestawik i zależy mi na jak najlepszej wierności dźwięku... Powtarzam że latać to będzie na Alpinie MRP F450 70W na kanał (swoją drogą prosze też o porade czy to był dobry wybór)
  • REKLAMA
  • #8 3139220
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3140167
    Arek24wloc
    Poziom 12  
    No to znalazł się specjalista co to czytać nie umie do końca... Już napisałem a ty się czep kogoś innego forumowiczu od siedmiu boleści, całe szczęście że moderatorem nie jesteś bo by się ludzie pozalamywali, skoro już na odrobine żartu sobie czlowiek nie moze pozwolic...

Podsumowanie tematu

✨ Temat dotyczy wyboru głośników 16,5 cm do 600 zł, które będą współpracować z wzmacniaczem Alpine MRP F450 oraz kondensatorem 2F, z mostkowaniem na Infinity REF 1250W w obudowie BR o pojemności 82 dm3. Użytkownik poszukuje zestawu do przednich drzwi samochodu Alfa Romeo 156 z 1999 roku, z naciskiem na realistyczne i naturalne oddanie sceny dźwiękowej bez efektów i przesterów, przy zachowaniu fabrycznych głośników z tyłu i zasilaniu radiem DEH P5600MP. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące głośników DLS R6A oraz Phase PCS 165-20 jako propozycje w rozsądnej cenie. Zwrócono uwagę na konieczność uwzględnienia warunków montażowych i akustycznych konkretnego modelu samochodu oraz na możliwość wykorzystania wyszukiwarki forum do znalezienia wcześniejszych dyskusji na ten temat. Pojawiły się również uwagi dotyczące wyboru wzmacniacza Alpine MRP F450 i jego mocy 70W na kanał.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA