Procesor Duron 900, chodził sprawnie od 5.5 roku. Postanowiłem zmienić mu wentylator, bo buczał. Z boxowego przesiadłem się na Arctic Cooling Copper Silent. Włączam komputer i... 4 głośne, długie sygnały i sprzęt gaśnie. Wyciągam procesor, a wokół rdzenia jakieś niebieskie zacieki. Nie wiem czy one były wcześniej, nie zwracałem uwagi bo wszystko było umazane pastą termoprzewodzącą.
Płyta ECS K7VZA. Zdążyłem się zorientować, że 4 długie sygnały w BIOS Awarda są niestandardowe i mają różne znaczenie w przypadku różnych płyt. Ktoś mi powiedział, że jest za niska prędkość obrotowa wiatraka i dlatego komputer automatycznie się wyłącza. Co o tym myślicie? Czy kupować nowy procesor bo ten się spalił?
Płyta ECS K7VZA. Zdążyłem się zorientować, że 4 długie sygnały w BIOS Awarda są niestandardowe i mają różne znaczenie w przypadku różnych płyt. Ktoś mi powiedział, że jest za niska prędkość obrotowa wiatraka i dlatego komputer automatycznie się wyłącza. Co o tym myślicie? Czy kupować nowy procesor bo ten się spalił?