logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

C+, tuner analogowy Philips stu3310/22g. Znalezienie hotbirda.

sebakami 30 Paź 2006 09:38 1199 5
REKLAMA
  • #1 3168178
    sebakami
    Poziom 11  
    Witam mam taki problem z ustawieniem anteny, otóż udało mi sie znaleść astre ale za cholere niemoge znaleść hotbirda. Czy musze ustawiać coś z pionem anteny czy ma zostać tak jak na astrze?? Czasze mam od C+ chyba 60cm tuner analogowy philips stu3310/22g (nie ma mozliwości zmiany ręcznie ustawienia kanałów częstotliwości czy jak to sie zwie albo ja niemoge znaleść, w menu mam tylko ustawienie daty i moge zalblokować dostęp do kanału lub go odblokować oraz moge zmienić kod dostepu, innych funkcji niema) co ja mam zrobić z tym?? Macie jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc.

Ps. Nerwicy już dostaje wczoraj siedziałem i sie bawiłem kilka godzin i nic, znalazłem tylko astre. :cry:
  • REKLAMA
  • #2 3168288
    Boguś
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Raczej będziesz miał problem bo z hotbirda w tej chwili to może z 4 kanały idą w analogu chodź nawet nie wiem a żeby go znaleść to musisz mieć któryś z nich zaprogramowany w tunerze inaczej to skąd będziesz wiedział że go znalazłeś. Astrę znajdujesz bo pewnie ten tuner masz z niemiec i masz zaprogramowane.
    http://www.p4c.philips.com/files/s/stu3310_22g/stu3310_22g_dfu_fra.pdf
    Tu masz link do manuala ale po francusku możesz coś zczaić jak programować kanały:
    TVN 11498 V
    TVPOLONIA 11474 H
    Nie wiem czy jeszcze są. Jak ustawisz na astrę to tylko lekko obróć czaszę w prawo (6 stopni).
    Pzdr.
  • REKLAMA
  • #3 3168342
    olador
    Poziom 37  
    Ocena: 1448
    witam
    Na Hot Birdzie z polskich został tylko:
    TVN
    częstotliwość 11-508
    polaryzacja V
    fonia 7,02 7,20
    korzystając z instrukcji:
    http://www.usersmanualguide.com/philips/tv__other/stu3310_22g
    ustaw wskazane parametry-jest taka możliwość
    anteny w pionie nie ruszaj,stojąc za nią obróć kilka stopni w prawo.
  • REKLAMA
  • #4 3168920
    sebakami
    Poziom 11  
    ok dzięki za pomoc znalałem tvn lecz to cholerstwo okropnie śnieży bede musiał przenieść antene w inne miejsce bo przeszkadza mi ściana budynku. Acha po ustawieniu znowu na astre mam dziwny głos taki hmm brzęczący a obraz jest super co to może być?
  • REKLAMA
  • #5 3169022
    olador
    Poziom 37  
    Ocena: 1448
    wejdź w: menu»instalacja programu»ton
    ustaw 7.02 i 7,20 i powinno być dobrze.
  • #6 3169362
    sebakami
    Poziom 11  
    ustawione mam tak i kicha buchy czy nie wiem jak to nazwać może to wina kabla??
REKLAMA