Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam informacji o profesjonalnej produkcji PCB

takaba 10 Nov 2006 23:19 1183 6
Renex
    takaba
    Level 19  
    Witam,
    Szukam informacji na temat procesu technologicznego wykonywania płytek drukowanych w profesjonalnych firmach. Chętnie poczytam jakieś materiały gdyby ktoś je podesłał albo porozmawiam z osobą zaznajomioną z produkcją PCB. Może ktoś pracuje w fabryce płytek drukowanych?

Pozdrawiam
    Takaba
  • Renex
    Quarz
    Level 43  
    Witam,
    w 3mieście znajdziesz co najmniej trzy (tyle znam) takie Firmy ... :D
    I najlepiej jak byś wprosił się na zwiedzanie, to znacznie więcej warte od wszelkich opisów.
    Zajrzył do Informatora Firm.

Pozdrawiam
  • Renex
    takaba
    Level 19  
    Quarz: No na pewno to da znacznie więcej od opisów, ale niby jak się do nich wprosić? Albo powiedzą, że mają dużo pracy i nie mają czasu na zabawy albo - co gorsza - pomyślą, że nasłała mnie ich konkurencja i uprawiam szpiegostwo przemysłowe...

Btw. z Trójmiejskich firm znalazłem techno-service i miks elektronik na razie, jakia jest ta trzecia?
    Quarz
    Level 43  
    Witaj,
    jest jeszcze SofCom, zobacz:
    http://www.softcom.gda.pl/
    ale więcej w 3mieście nie znam i zapytany o to mój kolega mający firmę projektującą PCB, też więcej nie zna ... :cry:

Pozdrawiam
    takaba
    Level 19  
    A swoją drogą to ten Twój znajomy ma firmę projektującą czy produkującą PCB? :)

No to w takim razie będę musiał się wybrać do jakiejś z tych firm ale mam wątpliwości czy będą skorzy poświęcić mi swój czas...
    Quarz
    Level 43  
    Witam,
    przecież wyraźnie napisałem: "... mający firmę projektującą PCB, ..."
    natomiast wykonanie, zlecane zawsze jest jakiejś firmie prodującej płytki, a tych Firm w Polsce jest wiele.
    Projekt wykonywany jest w standardowym Formacie Gerbera i przesyłany internetem, a gotowe wyroby przesyłane pocztą, lub kurierem, często od razu do zamawiającego.

Pozdrawiam
    takaba
    Level 19  
    Dobrze, chciałem się tylko upewnić :)
    Dziękuję.