logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UNITRA DIORA kanały: 2 nie graja a 2 graja ale trzeszcza:(

EsTeWuAzIoM 14 Lis 2006 13:58 1509 3
REKLAMA
  • #1 3223193
    EsTeWuAzIoM
    Poziom 13  
    Ocena: 28
    Moim problemem jest to iz nie znam sie na sprzecie elektronicznym... sprzedałem wierze i zakupiłem wzmacniacz UNITRA DIORA MERKURY HI-FI. Grał dobrze jak go kupowałem ale poi jakims czasie przestały grac 2 kanały tylnie a przednie strasznie trzeszcza przy basie nawet jesli nie słucham głosno a podłaczoną mam do tego sprzetu kolumne altus 75 ktora przerobiłem poniewaz ma głosnik 25cm 150 Watt a na drugim kanale mam podłaczona Tube pasywna z głosnikiem 20CM i mocy 480 Watt(To jest moc podana przez producenta , moc tej tuby nie jest wieksza jak 100 Watt) Czy ktos sie orientuje co moze byc przyczyna tego? ile mogła by wyniesc naprawa i czy sie wogole oplaca? jak odejme basu to niezle gra i bardzo bardzo głosno :D ale jestem pewniem ze na 100% jest on uszkodzony poniewaz głosniki sa nowe a tuba ma ok miesiaca i nigdy jej nie katowałem poniewaz nie było sensu jesli wszystko charczy:)
  • REKLAMA
  • #2 3223516
    demanufacture
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    a nie sadzisz ze wzmacniacz 4x 20W/4ohm moze byc ciut za slaby do takiego sprzetu? to jest kwestia tego ze wzmacniacz nie potrafi wysterowac tych kolumn... przy dodaniu basu wzmak musi dawac wiecej mocy i poprostu nie wyrabia. poprostu kup nowy wzmak cos kolo 75-100W RMS/8ohm. powinno byc dobrze. ten merkury sie nienadaje...
  • REKLAMA
  • #3 3261996
    EsTeWuAzIoM
    Poziom 13  
    Ocena: 28
    w tym własnie problem ze nie mam zbyt duzo funduszy za taki wzmacniacz musial bym dac ok 300 zł chciał bym go sprzedac ale nie mam zielonego pojecia za ile :) apropo mocy ostatnio podłaczyłem w samochodzie ta tube pod samo radyjko 4x45watt i oprocz tego były tez 2 głosniki fabryczne(mocy nie znam sa to głosniczki smarta) nie było mowy o zadnych charczeniach a tuba bez filtra dolnoprzepustowego i wzmacniacza robiła niezły masaz plecow....:)dawała sobie rade jakos i teraz to mam juz dylemat co to jest . Z reszta ta tuba nie ma az tak duzo mocy ma mały głosnik 20 CM jest to głosnik zastepczy do GDN 4 ohm.

Masz jakies inne propozycje?? prosze o pomoc bo sprzedałem wierze i sie wjebałem z tym bo teraz nie wiem co mam kupic zeby mnie to nie wyniosło zbyt duzo. Nie chce miec w domu dyskoteki chce tylko abu kolumna zagrała czysto a tuba zeby schodziła do niskich tonow bez charczenia:)

z gory dziekowa za pomoc:) pozdro
  • #4 3263527
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    Przeciez ten wzmacniacz ma 2 kanały a nie cztery. Po prostu lączy tylne szeregowo bądź rownolegle. Po prostu Ci zapapralo coś styki, tak mocno, że nawet nie wiedziaeś do jakiego dzialu to wstawić: czytaj czasami opisy działów. Przenoszę do Audio z Audio i Akustyka.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA