Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

centralny zamek Corsa C 2004r

wylon 24 Feb 2007 12:28 10679 10
    wylon
    Level 12  
    witam

mam proźbę pytanie montowałem właśnie centralny w corsie C 2004r. i męcze sie już 3 dzień bo mianowicie mam siłowniki 4kg. ale w tylnych drzwiach niestety nie zamykają sie do końca wymieniłem centralkę i to samo próbowałem nawet z innego alarmu bezpośrenio pod siłowniki to samo nie zamykają sie w tylnych drzwiach już nie wiem jak mam to zamontować jak pan zamontował i czy działa może siłowniki są mniejszej sile niż pisze czy ktoś ma lekarstwo na to??
    wiem że montowanie CZ w drzwiach gdzie są linki jest trudne ale montują
    bardzo prosze o dopowiedz

zamieszczam zdjęcie jak to podłączyłem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/051bcd8652a492d0.html

w cześniej podłączyłem tak samo i problemu nie było podłączyłem też bezpośrednio do linki to samo nie zamyka sie POMOCY!!!

pozdrawiam Andrzej
    loverek
    Level 13  
    Moja rada jest taka sprawdz jak chodzi silownik bez popychaczy jesli wysterowuje go centralka i chodzi ok to problem lezy w mechanice czasem male odchylenie popychacza przez zle zalozony silownik powoduje ze ciezko zaczynaja chodzic.Polecalbym rozkrecic mocowanie i zobaczyc jak wypada prowadzenie popychaczy najlepiej jak sa ustawione w jednej linii czasem trzeba cos podgiac zeby nie tarlo i zeby dobrze lezalo 4kg to naprawde duza sila to musi dobrze chodzic.
    mr-perch
    Level 29  
    Rozumiem, że regulowałeś połączenie dźwigni siłownika i oryginalnej. Sprawdź, czy jest możliwość "wejścia" cięgnem siłownika bezpośrednio w kasetę zamka. Tak, jak to się robi w fordach. Przyjrzałem się dokładnie zdjęciu. Powinieneś dać dystanse między drzwi a siłownik. Może przy dokręcaniu, to przetłoczenie w drzwiach powoduje odkształcenie obudowy siłownika.
    wylon
    Level 12  
    Czy można prosić o jakieć zdjęcia lub schematy bardzo by mi sie to przydało

regulowałem w rózny sposób i nic zero efektu
    aaaaa. jak bodłacze siłowniki bezpośrednio do akumuratora to działa zamykają sie i otwierają a jak prze centralke to klapa
    i jeszcze jedno nie zamykają sie jak drzwi są zamknięte!!! jak są otawrte do działa i jak przy otwartych drzwiach zamkne sam zamek to też działa

chodzi mi konkretnie o corse C bo w B są druty a tu lini

z tego co sie z oriętowałem to orginalne śiłowniki śa podpinane bezpośrednio przy zamku ale nie wiem czy to prawda???

pomocy !!!
    antena
    Level 20  
    Z tego co widac na zdjęciu to przy zamkniętych drzwiach blokuje ogranicznik drzwi.Ja osobiście zakładam z tyłu płaskie siłowniki rownolegle do linki /w tym wgłębieniu/ i wszystko śmiga.Po co tak niszczyć samochód jak pokazano na zdjęciu.
    SKRZYNIA
    Level 23  
    z fotek wynika ze kolega nacial pancerz i polaczl sama linke z ciegnem przy pomocy laczeniowki na srubki a czy ten patent przechodzi normalnie tak samo w fordach???? pytam z ciekawosci poniewaz nigdy tego nie probowalem w taki sposob w fordach i nie mialem zaufania pewnego do takiego polaczenia
    User removed account
    User removed account  
    wylon
    Level 12  
    to co panowie proponują innego ???
    jake inne rozwiązanie jest lepsze ???
    może macie inne lepsze rozwiązania i jakieś zdjęcia lub schematy

będę baaaardzo w dzięczny
    bartek_p
    Level 31  
    Z twojego zdjęcia wynika że podczas zamykania blokuje się łączówka przy tym białym cycku. A jak masz zamknięte drzwi to ogranicznik może blokować.
    Może jakbyś zostawił dłuższe cięgno, wygiete równo z orginalnym i łączówke dał w połowie wysokości tego orginalnego , to by wszystko śmigało.
    Tapicerka nie powinna przeszkadzać.
    Zawsze można zamek wykręcić i zobaczyć sz tam da się jakoś połączyć.
    Zawsze też pozostają fabryczne rozwiązania. CZasem lepiej kupić orginalny siłownik niż sie babrać cały dzień z montażem.
    grzesko1984
    Level 2  
    Odwołując się do pierwszego postu i zdjęcia załączonego:

W przednich drzwiach mam siłowniki przykręcone do plastikowej obudowy zamka,w lini prostej do cięgna, natomiast w drzwiach tylnych kolega popełnił kilka małych błędów, po pierwsze dobrze jest nasmarować smarem linkę i zamek by wszystko leciutko chodziło, po drugie siłownik założyć niżej, (w tym otworze) tak by był w Lini prostej do cięgna oraz zastosować małe zagięcie na pręcie od niego wychodzącym tak by nie stykał się w żaden sposób z ogranicznikiem drzwi, przy drzwiach zamkniętych, otwór w drzwiach wykonać wiertlem 8mm tak by wystający drut nie ocierał się pracując góra dół a kostkę skręcić tak by była jak najniżej i jak najbliżej blachy. U mnie jest tak zrobione i działa na siłownikach 4kg.