witam mam taki klopot ze po wgraniu oprogramowania ukald sam mi si eresetuje czy ktos robil to urzadzonko i mu dzialalo?? czy moze to byc spowodowane tym ze mam niepodpiety czyjnik temperatury??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamDamian.Gucio napisał:pomoze nam ktos??? czy nikt niemaza grosz sercadla poczatkujacych elektronikow??
robertjj napisał:programowałem sam, nie wiem jak kolega, wydaje mi sie ze fusebity ustawiłem za rezonator zewnętrzny ale mogłem zle to zrobić bo nie jestem specem od mikrokontrolerów, programowałem bascomem
ewentualnie prosiłbym o przyklad ustawienia fusebitów w bascomie do pracy z rezonatorem zewnętrznym 8 Mhz
DCBA-1101=CKSEL=110X External Crystal/Resonator Medium Frequency
DCBA-1111=CKSEL=111X External Crystal/Resonator High Frequency
F-1=Disable JTAG
E-1=Disable OCD
Damian.Gucio napisał:... ale z tego co mi sie wydaje to kolega zumek chyba cos zle pisze przeciez jak ustawi sie External Crystal/Resonator High Frequency alboDCBA-1101=CKSEL=110X External Crystal/Resonator Medium Frequency to to nieruszy wogole sie wylonczy i procesor bezie "martwy" mi sie wydaje nie wiem czy slusznie ze to sa ustawienia na zewnetrzny generator ...
Damian.Gucio napisał:
a tak przy okazji zmienialem ustawienia tak jak kolega zumek pisal i nic niepomoglo ...
Damian.Gucio napisał:
na samym koncu zrobilem te o ktorych pisze i procesor niewstal musialem go "reanimowac". czym to jeszcze moze byc ????