Mam takich parę kaset do przegrania i nie mogę ich przegrać bo wyskakuje mi na tv info że "materiał niemożliwy do nagrania..." i wyłącza mi nagrywanie w nagrywarce DVD. Ja wiem że idealnym sposobem jest kupno videokorektora za 99zł ale za taką kase mam orginalną DVD z tymi bajkami. Ale nie tędy droga. Chodzi mi o sposób ominięcia tych szpilek w sygnale composite (CHINCH). Myślę o modyfikacji tego układu (fragment.gif). Jest to detektor synchro z inventerem. Czyli między impulsem synchro w composite utrzymuje się stan wysoki. Poniżej znajduje się przebieg video. Chodzi mi o taki układ który zlicza od pierwszego synchro do końca "B" a potem wstawia około 3.8V przed następnym synchro. Tak zdaje sie można pozbyć tego paskudnego zabezpieczenia. I zarchiwizować zabezpieczony materiał. Dobrze kombinuje? Może gdzieś błądze? Prosze o sugestie... Wiem że na giełdzie elektronicznej można kupic taki videokorektor tylko że ...... mieszkam na zadupiu gdzie do giełdy (pod Krakowem czy Katowicami) mam dosyć daleko.
Wole więc samemu coś takiego zrobić. No oczywiście z Waszą pomocą. Dzięki za pomoc z góry!
Wole więc samemu coś takiego zrobić. No oczywiście z Waszą pomocą. Dzięki za pomoc z góry!