logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B5 - centralny zamek otwiera się sam przy włączonym zapłonie

elektr.sa 24 Lis 2006 19:01 1230 5
REKLAMA
  • #1 3259368
    elektr.sa
    Poziom 15  
    Ocena: 74
    mam taki problem jak zamknę zamek to się zamyka i po chwili otwiera się tył.usterka występuje tylko na włączonym zapłonie
  • REKLAMA
  • #2 3259700
    autkom

Poziom 17  
    Ocena: 105
    Sterowanie cz masz w drzwiach kierowcy. Tam wszystko się zaczyna. Usterka może minąć jak jest sucho lub mróz. Prawdopodobnie coś zamaka w drzwiach. Ja proponuję inny sterownik cz na pilocik montowany do sterowania przednich drzwi. Po takim montażu wszystko jest super.
    Konto firmowe:
    Autkom-serwis
    Szosa Baranowicka 83, Białystok-Grabówka, 15-523 | Tel.: 506-XXX-XXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #3 3259850
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3261015
    elektr.sa
    Poziom 15  
    Ocena: 74
    sterowanie tym zamkiem nie jest takie proste tam jest magistrala cyfrowa,a wilgoć odpada -sprawdzałem,pozatym wszystko działa bez zarzutu dopuki nie włączy się zapłonu
  • REKLAMA
  • #5 3264702
    autkom

Poziom 17  
    Ocena: 105
    To może tak. Znajdź, co się zmienie na magistrali owej po załączeniu zapłonu. Bo coś się zmieniać musi.
    Prościej jest wymienić sterownik magistrali i wtedy zobaczyć. Wiedząc, że zamek otwiera kiedy dostanie impuls (-) należałoby sprawdzić też, czy nie ma zwarcia na przewodzie którgoś z zamków.
    Wbew temu co możnaby po mnie sądzić ja się tym zajmuję na codzień i proszę mi wierzyć, że zrobiłem już tego typu przypadków w pół setki. Nie krytykuję też innych porad, bo sam z nich korzystam. Bywają różne , lepsze lub gosrsze, ale jestem wdzięczy za każdą. Natomist taka krytyka jest niedorzeczna i zbędna. Najtańsze jest użycie innego sterownika dopiętego do magistrali. Pozdrawiam.
    Konto firmowe:
    Autkom-serwis
    Szosa Baranowicka 83, Białystok-Grabówka, 15-523 | Tel.: 506-XXX-XXX (Pokaż)
  • #6 3266131
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA