witam mam pewien problem w autku jak wyzej po zamknieciu drzwi centralny sie zaraz otwiera i szyby jada na dol. czy ktos sie spotkal z czyms takim??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamPawel wawa napisał:Stawiam na mokry moduł, w przeciwnym razie szybki by się nie otwierały
Moderowany przez carrot:Nie wolno zamieszczać linków prowadzących do treści krótkotrwałych (aukcje itp), do innych forów nie widzę przeciwwskazań
Sztomel napisał:Pawel wawa napisał:Stawiam na mokry moduł, w przeciwnym razie szybki by się nie otwierały
Otwierałyby się, otwierałyby.
W Golfach Mk4 moduł komfortu jest przy kolumnie kierowniczej w miejscu nie narażonym na wilgoć a c.z. szwankuje i szyby również jadą w dół a winę ponoszą pęknięte luty na płytce drukowanej wewnątrz obudowy zamka przy wyjściu na wtyczkę. Dodatkowo albo wyrabia się bruzda w plastikowo-gumowej powłoce mimośrodu sterującego przełączaniem mikrostyku zewnętrznego albo łamie się bolec mikrostyku. Zamek w Passacie to ten sam co w Golfie 4. Nie wykluczam winy po stronie zalanego modułu ale jak napisałem nawet jeśli będzie sprawny to szyby jadą w dół przy usterkach zamka. Na forum Passata oraz Golfa jest fotoporada jak krok po kroku zdemontować obicie drzwi by dostać się do zamka jak i naprawić sam zamek. Linków nie zamieszczam bo nie wolno.