Witam. Ostatnio sciagalem sobie film ktory byl podzielony na czesci i te czesci byly na jakims serwerze.
Oczywiscie pisalo ze jezeli zainstalujesz jakis tam toolbar to bedize lepiej, ja zmysla ze najwyzej to usune zainstalowalem i oczywiscie od razu jakis niby antywirus sie zainstalowal, ale nie wiem jak go usunąc, siedzi mi na pasku i mryga raz taki wykrzyknik a raz taką jakby bomba.
Jak naciskam na to to wyswietla sie strona
http://www.virusbursters.com/?aff=334 . Prosze o pomoc
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 11:57:01, on 2006-12-15
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Dlaczego nie uzyles SmitfraudFix oraz nie zainstalowales ewido? Log z hijackthis miales wkleic na koncu. Skoncz marnowac czas i zacznij robic to co Ci napisalem.
Po co tak nerwowo.. zrobilem tak jak napisales, zainstalowalem te ewido i przeskanowalem a potem usunolem ten program. nie ma tego zloscilwego antywira a log teraz jest taki
Cytat:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:11:26, on 2006-12-15
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
✨ Użytkownik pobrał film podzielony na części z serwera, gdzie zachęcano do instalacji paska narzędzi (toolbar), co skutkowało pojawieniem się złośliwego oprogramowania udającego antywirusa, wyświetlającego powiadomienia i przekierowującego na stronę http://www.virusbursters.com. W odpowiedziach zalecano użycie narzędzi SmitfraudFix oraz Ewido do usunięcia malware, a także wykonanie skanu programem HijackThis i wklejenie logów na forum w celu analizy. Po przeskanowaniu i usunięciu złośliwego programu, wskazano konieczność usunięcia wpisu toolbaru w HijackThis (O3 - Toolbar: (no name) - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3}) poprzez zaznaczenie i użycie opcji "fix checked". Użytkownik potwierdził wykonanie tych kroków i podziękował za pomoc. Dyskusja dotyczyła skutecznych metod wykrywania i usuwania złośliwego oprogramowania typu fake antivirus oraz toolbarów na systemie Windows XP SP2. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.