logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clarion + pb S-6C. Czy wzmacniacz poprawi brzmienie?

vapron 29 Gru 2006 13:58 1832 9
REKLAMA
  • #1 3382665
    vapron
    Poziom 2  
    Witam wszystkich serdecznie!

Mam problemik.
    Kupiłem radyjko Clarion DXZ468RMP i głośniki PowerBass s-6c.Sprzęcik podłączyłem pod seryjną instalacje w golfie III (wersja 3 drzwiowa). Brzmienie które otrzymałem jest wręcz "paskudne"(słucham muzyki rockowej).Prawie w ogóle nie odczuwam niskich tonów. Próbowałem też podłączyć głośniki phonocar Titanium i dźwięk był jeszcze gorszy. Jestem jeśli chodzi o sprzęt caraudio jestem totalnym amatorem więc proszę o wyrozumiałość i pomoc.
    Czy jak dokupię do tego zestawu wzmacniacz zewnętrzny to brzmienie się poprawi i czy on jest niezbędny???
    Czy powinienem zmienić radio albo głośniki ??

Przesyłam noworoczne pozdrowienia i życzenia wszelkiego co dobre :D
  • REKLAMA
  • #2 3382676
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 166
    witam winna tego dzwieku jest brak wzmacniacza ktory w tym przypadku jest niezbedny i podejrzewam ze brak wygluszenia tez robi swoje jak spelnisz nastepujace warunki czyli wzmak i wygluszenie poczujesz wielka roznice:)
  • REKLAMA
  • #3 3382805
    vapron
    Poziom 2  
    A jaki wzmacniacz powinienem kupić??
    czy taki wystarczy MONACOR HPB-602 i czy do tego musze wymieniać kabelki do głosników na kable o większym przekroju ???
  • REKLAMA
  • #4 3383191
    powalla
    Moderator CarAudio
    Ocena: 737
    Zanim kupisz wzmacniacz wejdź na powe.pl i kup dystanse do MK3 i potem koniecznie wygłusz drzwi,bo to PODSTAWA dobrego dźwięku w aucie.
    Polecam poczytać http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787&sid=aad88746ec174f41631604acbeb0c6b9
    Jeśli nie zamierzasz "robić" drzwi to wzmacniacza też nie kupuj,bo on ci nie pomoże (głośniej będzie ale tylko tyle).
  • REKLAMA
  • #5 3383669
    carboni
    Poziom 11  
    Zamontowałem u siebie Powerbassa S-6 C i jestem bardzo zadowolny . Drzwi mam wytłumione legendarnym Soudalem :-) Nie spodziewałem się aż tak dobrego efektu pod samym radiem . Słuchałem u znajomego Hertza Esk-165 i Powerbass jest znacznie lepszy . Wygłusz porządnie drzwi i sprawdz polaryzację głośników . Coś jest nie tak .
  • #6 3383684
    vapron
    Poziom 2  
    Przepraszam a co to jest Soudal??
  • #7 3383732
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 166
    wzmak monocara moze byc:)
  • #8 3383736
    mukade
    Poziom 31  
    Ocena: 48
    Ale carpower na przody? Hmm, nie lepiej coś co ma brzmienie? Np. uzywany xetec?
  • #9 3383761
    qstosz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 249
    jeżeli tanio i dobrze brzmieniowo to np.kenwood.
  • #10 3384783
    władca rusi
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    soudal to firma produkująca między innymi taśme dekarska, która z kolei znalazła zastosowanie w budrzetowych zestawach car audio do "tłumienia drzwi"

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problemem słabego brzmienia zestawu car audio Clarion DXZ468RMP z głośnikami PowerBass S-6C w Golfie III jest brak wzmacniacza oraz niewystarczające wygłuszenie drzwi. Wzmacniacz zewnętrzny jest w tym przypadku niezbędny do poprawy jakości dźwięku, zwłaszcza niskich tonów. Zaleca się również zastosowanie materiałów tłumiących, takich jak taśma dekarska firmy Soudal, do wygłuszenia drzwi, co znacząco poprawia efektywność głośników. Przed zakupem wzmacniacza warto rozważyć modele takie jak MONACOR HPB-602, Kenwood lub używany Xetec, które oferują dobre brzmienie w przystępnej cenie. Wymiana okablowania na grubsze przewody może być konieczna dla prawidłowego zasilania wzmacniacza. Sprawdzenie polaryzacji głośników również wpływa na jakość dźwięku. Jeśli nie planuje się wygłuszania drzwi, sam wzmacniacz nie przyniesie znaczącej poprawy, jedynie zwiększy głośność.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA