logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DI-624 – router nie działa, świecą wszystkie diody, brak komunikacji z komputerem

qqpp 31 Gru 2006 10:48 1125 4
REKLAMA
  • #1 3390072
    qqpp
    Poziom 11  
    Witam, po 2 latach użytkowania wysiadł mi zasilacz do DI624 i jak podejrzewam również sam router. Skąd te podejrzenia? podczas podłączenia do routera innego zasilacza zapalają się lampki POWER, WAN + wszystkie porty LOCAL NETWORK cały czas świecą się.

Moje pytanie, czy wina może być po stronie zasilacza, musi być D-Linkowy lub żaden inny, a jeżeli może to co oznaczają te zapalone magiczne lapmki.

Dodam również informacje, ze nie ma możliwości komunikacji pomiędzy routrem a komputerem

Piotr
  • REKLAMA
  • #2 3390129
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    zasilacz jakim chcesz zastąpić uwalony zasilacz D Link musi posiadać idenyczne napiecie ,nie mniejszy prąd obciązenia oraz polaryzacje zgodną jakw poprzedmin zasilaczu
  • REKLAMA
  • #3 3390185
    qqpp
    Poziom 11  
    Porównałem te zasilacze i maja identyczne parametry wg tabliczek znamionowych.

Ale czy to może być problemem? czy może zakłócać prace urządzenia lub nawet go unieruchomić??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3390238
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    w jednym d linku DL 504T tez mi padł zasilacz ,wykorzystałęm stary od ładowarki od aku :) ale co sie okazało pomomo podanych parametró na zasilaczu ,wykorzystany przeze mnie zasilacz niemiał stabilizacji ,kontrolki sie oczywsice swieciły ale zawiecha routera była co 10 min jesli u ciebie router po podstawieniu zasilacza tak sie zachowuje moze być tez przez to ze zasilacz ma zamałe napiecie zasilania i niemoze do konca wystartować

jesli niemasz routera na gwarancji to rozbierz zasilacz .mozliwe ze wsrodku masz sam transformator (chyba ze posiadasz wersje z zasilaczem impulsowym) a reszte masz w routerze ,tak jest w przypadku DL 524 i pochodnych
  • Pomocny post
    #5 3390397
    dwurazowy
    Poziom 22  
    Ocena: 12
    Ja podmieniałem zasilacze we wszystkich routerach D-linkowych moich klientów (razem około 20 sztuk). Z mojego doświadczenia wynika, że oryginalne zasilacze nie dawały sobie rady - były kiepsko wykonane, bez żadnego chłodzenia i po jakimś czasie routery potrafiły się zawieszać, a same zasilacze padały. Nie mam problemów z wymienionymi zasilaczami (zawsze dawałem zasilacze o większej wydajności prądowej). Dodam, że zasilacze kupowałem po parę złotych na Allegro.
REKLAMA