logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alarm Proxima - opis podłączenia kabli, wszystkie czarne, brak modelu

ACE142 02 Wrz 2003 12:44 2915 12
  • #1 314081
    ACE142
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam.
    Czy ma ktoś opis alarmu proxima (niewiem jaki model)? Chodzi mi podłaczenie kabli, bo wszystkie są czarne i niewiem jak podłączyć.
  • #2 314147
    Hrabol
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    zaraz zaraz ale proxima ma wszystkie czarne ale powinny byc ponumerowane ja mam opisy alrarmow ale kurde podaj chociaz ile kabli z niego wychodzi wejdz na www.proxima.pl i tam sa pdfy z opisem ja mam ksiaze ale to jest to samo
  • #3 314458
    makumba
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    na stronie proximy są opisy ale potrzeba kody ihasło
  • #4 314576
    tgrabka
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Tez bym potrzebowal jakiegos schematu podlaczenia lub opisu. Moj alarm ma 13 przewodow wychodzacych z pudelka i jeden zolty przewod (antene). Nawet nie wiem jaki jest to model Z, ...

A tak poza konkursem to jaka moze byc cena pilota do tego alarmu?
  • #5 314590
    Hrabol
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    tgrabka napisał:
    Tez bym potrzebowal jakiegos schematu podlaczenia lub opisu. Moj alarm ma 13 przewodow wychodzacych z pudelka i jeden zolty przewod (antene). Nawet nie wiem jaki jest to model Z, ...

A tak poza konkursem to jaka moze byc cena pilota do tego alarmu?

na szczescie wszystkie proximy z serii Z... maja pierwsze 9 przewodow takich samych hehe tylko nie chce podawac tego oficjalnie (skoro proxima nie podaje) wiec napiszczcie najlepiej na prv czy chccecie te podlaczenia czy nie
  • #6 314602
    tgrabka
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Oki... Ja jestem za. :)
  • #7 314619
    makumba
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    MMNIE OBOJĘTNE MAM WEJŚCIE INSTALATORA HA.
  • #8 316022
    ACE142
    Poziom 10  
    Opis połączeń już mam, poszedłem do warsztatu gdzie zakładają alarmy i mi napisali, ale pojawił się następny problem - podłączyłem wszystko jak należy i nie działa tzn:
    -pilot chyba nie działa (tylko jak naciskam guzik to dioda w alarmie sie na czas wciśnięcia zapala)
    -po wyciągnięcu kluczyka ze stacyjki po 50s załącza się blokada, a alarm nie (wogule dioda nie mruga)
    Czy centralka jest rozprogramowana? Udało mi się wejść w tryb programowania ale to jest trochę skomplikowane i odpuściłem.
    Możecie mi coś doradzić?
  • #9 317075
    Mich@el
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    w/g objawów,które opisujesz alarm znajduje się w stanie zaprogramowanego immibilisera,napisz mi czy po przekręceniu kluczyka(gdy pali się dioda led) w pozycję zapłon alarm generuje serię piknięć(jest to stan immibilisera) jeśli nie to znaczy ze po 50 sek.wchodzi w stan programowania i czeka tak ok 5 sek. Wniosek z tego taki że masz wyprogramowane piloty,a procedura programowania w każdej proximie jest identyczna,ale zależna od modelu(ilość pozycji w procedurze programowania) można to mniej więcej ustalić nie znając alarmu licząc ilość piknięć wchodząc do funkcji programowania alarmu!
    PS. Ciężko to wytłumaczyć pisząc,najlepej zapytaj u tych ,którzy podali Ci opis przewodów,napewno wiedzą bo nie jest to skomplikowane.
    Pzdr. Michał.
  • #10 318087
    ACE142
    Poziom 10  
    Już wszystko OK, okazało się że była słaba bateria w pilocie.
    Pozdrawiam
  • #11 318096
    ACE142
    Poziom 10  
    Już wszystko OK, okazało się że była słaba bateria w pilocie.
    Pozdrawiam
  • #12 318099
    ACE142
    Poziom 10  
    Już wszystko OK, okazało się że bateria się wyczerpała w pilocie.
    Pozdrawiam
  • #13 318105
    ACE142
    Poziom 10  
    Już wszystko OK, okazało się że bateria się wyczerpała w pilocie.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia alarmu samochodowego Proxima, którego model nie jest znany, a wszystkie przewody są czarne, co utrudnia identyfikację połączeń. Użytkownicy sugerują, że przewody powinny być ponumerowane, a opisy instalacji dostępne są na stronie producenta (www.proxima.pl) w formie plików PDF, jednak wymagane są kody i hasła. Wskazano, że alarmy z serii Z mają podobne pierwsze 9 przewodów. Autor otrzymał opis połączeń od warsztatu, ale po podłączeniu alarm nie działał poprawnie – pilot nie reagował, a dioda alarmu nie migała po wyjęciu kluczyka. Podejrzewano, że centralka jest rozprogramowana lub w trybie immobilizera. Zalecano sprawdzenie sygnałów dźwiękowych podczas przekręcania kluczyka oraz procedurę programowania pilotów, która jest podobna dla wszystkich modeli Proxima, choć zależna od konkretnego modelu. Ostatecznie problem rozwiązała wymiana baterii w pilocie, która była słaba lub wyczerpana, co przywróciło poprawne działanie alarmu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA