logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Setol 3 BOX: Jak naprawić błąd PROTECTION CARD ERROR po starcie systemu?

20 Gru 2007 13:51 1763 11
REKLAMA
  • #1 4607333
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 4607356
    i-punkt
    Poziom 25  
    Ocena: 9
    mam ten sam problem, dopiero łapie po ponownym podpięciu
  • #3 4607482
    szpilers
    Poziom 22  
    Ocena: 4
    chyba kazdy tak ma ,a jesli nei pomoze to drivery egate zainstaluj
  • REKLAMA
  • #4 4607551
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 4607563
    i-punkt
    Poziom 25  
    Ocena: 9
    czytałem gdzieś kiedyś, że to może być wina czytnika kart w boxie ale nie mogę sobie teraz pozwolić żeby go odsyłać wiadomo z jakich względów
  • #6 4607608
    RAJUS
    Poziom 21  
    Ocena: 3
    Sprobuj tak :
    Ja np. jak podlaczam MSSBOX2 to w progsie jest search i nie chce mi wykryc boxa po resecie jest OK , wiec sprobowalem taki myk ze jak mi nie wykrywa a nie lubie restartow robic , wszedlem w menadzer uzadzen i dalem skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu , dzieki temu sposobowi za kazdym razem mi zalapuje box wykrywa sie bez restartow kompa.Oczywiscie kabel usb podpiety pod boxa.
    Sprobuj moze zadziala i z twoim sprzetem .
    Pozdrawiam
  • #7 4607717
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 4607732
    mixtel
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    mialem tak samo czytnik kart w boxie box poszedl na reklamacje dostalem drugi zero problemu :)
  • #9 4608768
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 60
    dokladnie - powodem tego komunikatu jest na 99% wylamanie sie zatrzaskow od gniazda karty w Boxie - takie gniazdo trzeba wymienic i wlozyc ponownie karte. O ile Box jest na gwaranji to odeslij do sprzedawcy, jezeli nie to otworz Boxa i wymiec gniazdo

W wiekszosc wypadkow jest to spowode wspanialym traktowaniem paczek przez firmy typu poczta lub tez updakiem Boxa - do jakosci materialow uzytych do produkcji gniazd tez mozna miec kilka ale...sa zbyt kruche
  • #10 4609049
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #11 4609276
    Michal_tel
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Ja swojego sam rozebrałem wyczyściłem dokładnie kartę sim i złącze podniosłem styki zamontowałem z powrotem i tak 2 miesiące działa bez problemu chyba że wcześniej upadnie pechowo;) Często się zdarza że złącze się otworzy i w cale nie trzeba go wymieniać jedynie domknąć.

Zresztą gwarancji miałem tylko 6 miesięcy a to szybko zleciało.
  • #12 4609505
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    Jak nie masz czasu na wysyłki gwarancyjne i użeranie sie ze sprzedawcą, rozkręć boxa w środku masz normalną kartę sim w gnieździe- tak jak w telefonie ,popraw ją ewentualnie podegnij leciutko styki jak napisali i będzie po kłopocie

Podsumowanie tematu

✨ Problem "PROTECTION CARD ERROR" po starcie systemu w boxie Setol 3 BOX pojawia się, gdy urządzenie nie jest od razu wykrywane przez system, a komunikat znika dopiero po ponownym podłączeniu USB. Instalacja sterowników egate i ich ponowne instalacje nie rozwiązują problemu. W menadżerze urządzeń po starcie systemu brakuje pozycji "e-gate USB Smart Cards", która pojawia się dopiero po ponownym podłączeniu boxa. Przyczyną błędu jest najczęściej uszkodzone gniazdo karty w boxie, spowodowane mechanicznie (np. złamane zatrzaski) lub przez niewłaściwe traktowanie podczas transportu. Rozwiązaniem jest wymiana lub naprawa gniazda karty SIM w boxie. Użytkownicy sugerują samodzielne rozebranie urządzenia, wyczyszczenie karty SIM i gniazda oraz delikatne podgięcie styków, co często przywraca prawidłowe działanie bez konieczności wymiany części. W przypadku gwarancji zaleca się kontakt ze sprzedawcą, jednak zdarzają się problemy z uznaniem reklamacji. Alternatywnie można wymusić wykrycie urządzenia przez system poprzez ręczne skanowanie zmian sprzętowych w menadżerze urządzeń bez restartu komputera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA