logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG F700P - miga LED na zielono i pomarańczowo, monitor nie uruchamia się

nerlin1 10 Sty 2007 18:22 2169 5
REKLAMA
  • #1 3430264
    nerlin1
    Poziom 10  
    Witam!
    Mam problem z tym monitorkiem. Po włączeniu do sieci zapala się dioda na zielono,poczym mrugnie dwa razy na pomarańczowo i tak w kółko. Monitor nie wstaje. Sprawdzone tranzystory w przetwornicy zasilania i wszystkie koło wysokiego. Wygląda to tak jakby przetwornica nie mogła ruszyć (wysokie ociążenie-zwarcie?),nie wiem gdzie dalej szukać.Nie pali bezpiecznika.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3431055
    nerlin1
    Poziom 10  
    Tak w odchylaniu wszystko sprawne. Stabilizator na PK? Nie bardzo wiem o co chodzi z tym PK.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3434234
    nerlin1
    Poziom 10  
    No i niestety po kilku godzinach walki z lutami monitor nie wstaje.Poprawiło się jednak nieco. Otóż teraz po załączeniu wchodzi wysokie (charakterystyczny trzask), pstryknie przekażnik i...lipa mrugnie zielona dioda a później dwa razy na pomarańczowo i znowu zielona i dwa razy pomarańczowa i tak w kółko.Sprawdziłem generalnie wszystkie półprzewodniki i są oki.Wygląda to tak jakby coś go za bardzo obciążało i przetwornica się wyłącza.
  • #6 3436172
    SERWISRTVBELCHATOW
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam robiłem ostatnio taki sam model lg miganie diody oznacza stan awaryjny u mnie było dokładnie to samo podstawą jest sprawdzenie napięć zasilania procka 5v ,synchroprocka 12v .w moim przypadku 12v mogło się pojawić po wysterowaniu sygnałem df z procesora bazy jednego z tranzystorów który umożliwiał dostawanie się 12v z wyjścia stabilizatora na synchroprocek tda.... który wtedy może wygenerować impuls h potrzebny do startu .Po sztucznym podaniu 12v monitor nadal nie startował i dioda migała tak samo na przemian a zmiana wsadu pamięci nie przyniosła efektu w związku z tym uszkodzony jest procesor główny wt6184..... i taką samą dobrą opinię uzyskałem w serwisie lg(dla jasności dodaję że wszelkie pomiary tranzystorów zrobiłem na samym początku naprawy by nikt mi nie zarzucił że nie umiem sprfawdzać elementów)Pozdrawiam
REKLAMA