logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy voipcheap.com jest bezpieczny? Opinie o darmowych rozmowach i opłatach

sonny 14 Sty 2007 13:49 3046 7
REKLAMA
  • #1 3445011
    sonny
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam,
    dzisiaj zainstalowałem sobie programik voipcheapcom, program służy do rozmów telefonicznych na telefony stacjonarne i komórkowe na całym świecie. Mam pytanie czy zna ktoś ten program i używa go? ja dzwoniłem z niego 2x na domowy i wszystko OK. Ale chciałbym wiedzieć czy niema żadnych haczyków. Np na telefony stacjonarne dzwonimy za free, ale na telefony komórkowe płaci się 0,08 euro za minutę. Ja w ogóle nie zasilałem konta a wykręcając numer komórkowy normalnie sygnał był i pisało 0,08euro. Ale nie odbierałem bo bałem się, że mi potem jakiś rachunek przyjdzie albo coś :d. Więc czekam na komentarze odnośnie tego programu.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3445041
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Teraz trwa jakaś promocja, luknij na stronę producenta - wszystko free.
    PS Z tego co wiem jeśli nie podałeś im Twoich danych to nie mają gdzie przysłać Ci rachunku. :P Jeszcze jedno... z tego co wiem, to chyba wszystkie VOIPy działają na zasadzie pre paida ;)
  • REKLAMA
  • #3 3446236
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    za free to ty porozmawiasz 1 minute i amen.

normalnie to funkcjonuje na tej zasadzie ze ty musisz przelac cash.
    na komunikatorku masz cos takiego jak Konto uzytkownika
    poprzez wyswietlony link laczysz sie z serwerem w SSL tzn. bezpiecznie https gdzie możesz wplacic kasiore obslugiwane sa wiele systemów Visa, mastercard, visa elektron,paypal, itp. dopiero jak kasiorka bedzie na twoim koncie to mozesz dryndac.

tu tez jeden z tej branzy 3 min na tydzien free*
    http://www.voipdiscount.com/en/index.html

* tylko niektóre kraje sa za free
  • REKLAMA
  • #4 3446843
    sonny
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    No ale ja dzisiaj rozmawialem z 5 x i to nie po minucie tlyko po 10 i nic nie rozlaczalo...
  • #5 3447083
    bahamas
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    sonny napisał:
    No ale ja dzisiaj rozmawialem z 5 x i to nie po minucie tlyko po 10 i nic nie rozlaczalo...

przecież tam jest napisane , że 300 minut free... przez 7 dni z jednego IP
  • REKLAMA
  • #6 7105769
    ChrisM
    Poziom 2  
    bahamas napisał:
    sonny napisał:

przecież tam jest napisane , że 300 minut free... przez 7 dni z jednego IP

OK, ale "per week" co sugerowałoby, że co tydzień masz te 300 minut z jednego IP (zresztą piszą wyraźnie, że brane są pod uwagę "last seven days").

Słowem, jeśli ktoś potrzebuje 300 darmowych minut co tydzień, to usługa jest dla niego. Nigdzie nie wyczytałem, że trzeba cokolwiek płacić, jeśli mieścimy się w tych 300 minutach i dzwonimy na kierunki wyszczególnione jako FREE z jedną * :)))

Nie ma nic prostszego, jak ich przetestować.

-K.
  • #7 7106247
    skalim1
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    gdzies od 2 lat korzystam z voipdiscount
    placisz ok 10-12 euro za 120 dni, rozmawiasz 300 min tygodniowo, jeśli przekroczysz w ciągu tygodnia te 300min za każdą kolejną rozmowe kasuje 1 eurocent na min, jeśli minie 120 dni od dnia wplaty za każdą rozmowe kasuje 1 eurocent
  • #8 7106429
    Chillout
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Jakiś czas temu ściągnąłem i zainstalowałem program VoipCheap, a następnie utworzyłem własne konto. Aby mieć możliwość normalnego telefonowania na telefony stacjonarne i komórki, oraz wysyłać SMS-y, należy doładować wyżej wspomniane konto. Posiadam rachunek w mBanku, więc najbardziej odpowiadał mi szybki przelew online (mTransfer) na podany podczas rejestracji numer konta bankowego. Kwota tego przelewu to 33zł, po około godzinie konto w programie VoipCheap zostało zasilone wartością 5 euro, do wykorzystania w ciągu 45 dni. Zapewne istnieje możliwość wybrania sobie wyższej kwoty zasilenia, do wykorzystania na dłużej (pisze o tym skalim1).

Do rozmów telefonicznych wykorzystuję słuchawki z mikrofonem. Jakość połączeń jest bardzo dobra, rozmówcę słyszę znakomicie. Nie ma również opóźnień w przesyłaniu głosu, a tego najbardziej się obawiałem. Koszty połączeń to 8 eurocentów za każdą rozpoczętą minutę rozmowy, oraz 3 eurocenty za wysłanie SMS-a. Jeśli dzwonisz na komórkę, na jej wyświetlaczu pojawia się napis "numer prywatny", jeżeli zaś wysyłasz do kogoś SMS-a, to odbiorca zobaczy Twój numer, ponieważ jego podanie jest niezbędne podczas rejestracji na samym początku (jest weryfikowany poprzez wysłanie losowego ciągu znaków, który następnie musisz przepisać).

Krótko - polecam korzystanie z programu VoipCheap. Fajna sprawa.

Podsumowanie tematu

✨ Voipcheap.com to program umożliwiający wykonywanie połączeń telefonicznych na telefony stacjonarne i komórkowe na całym świecie. Obecnie trwa promocja oferująca do 300 minut darmowych rozmów na telefony stacjonarne w ciągu 7 dni z jednego adresu IP. Po przekroczeniu limitu lub dzwonieniu na telefony komórkowe naliczana jest opłata około 0,08 euro za minutę. Aby korzystać z pełnej funkcjonalności, w tym rozmów na komórki i wysyłania SMS-ów, konieczne jest doładowanie konta, które można zasilić różnymi metodami płatności (Visa, Mastercard, PayPal, mTransfer). Konto doładowane kwotą 5 euro ważne jest przez 45 dni. Połączenia cechują się dobrą jakością dźwięku i brakiem opóźnień. System działa na zasadzie pre-paid, a brak podania danych uniemożliwia wystawienie rachunku. Usługa jest bezpieczna, a promocja pozwala na darmowe testowanie w określonym limicie minut.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA