Koledzy! Ręce już opadają! Citroen C5 II 1,6HDI DV6TED4 (9HZ) kalkulator Bosch EDC16C34. Auto po przejechaniu kilku tyś km zapycha filtr cząstek stałych. Spowodowane jest to prawdopodobnie tym, że ma w kalkulatorze wtrysku defekt stały "Sygnał czujnika pedału przyspieszenia. Mozliwość zacięcia" kod defektu P1645 a nie przeprowadzi regeneracji FAP jeżeli jest jakikolwiek defekt. Auto jest powypadkowe. Czujnik był podmieniany na nowy i nic. Sprawdzałem oscyloskopem jak się zachowuje w porównaniu z drugim takim autem - bez uwag. Sprawdzałem zasilania i sygnał z czujnika Stop- bez uwag. Podłączyłem nowy pedał przyspiezenia na krótkich przewodach aby wykluczyć zakłócenia i dalej nic. Wszystko wskazywało na uszkodzenie kalkulatora wiec zamieniłem go z drugim autem. Co prawda nie ma mozliwości odpalenia auta ale defekt w tym aucie z innym kalkulatorem też się pojawił a w drugim aucie kalkulator podejżewany że jest uszkodzony wykazał defekt przemijający. W tym momencie moja inwencja sie kończyła. Ma ktoś jakiś pomysł?