logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cinquecento 700 - brak iskry, okopcone świece, gaźnik WEBER po regeneracji

djroman 21 Sty 2007 13:32 4335 3
REKLAMA
  • #1 3469199
    djroman
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem z moim cienkim 700. Dwa tygodnie temu przestal mi odpalac. Wczesniej byly problemy az wkoncu przestal wcale. Jak udalo mi sie stwierdzic przyczyna byl brak iskry na swiecach(byly wymieniane jakies 2-3 miesiace wczesniej). Powodfem braku iskry bylo okopcenie , jakis czarny osad na swiecach. Po ich oczyszczeniu znowu zaczal jezdzic ale znowu robi sie to samo. Co moze byc tego przyczyna ze sa takie czarne inie daja iskry?? Pierwsze co sie nasuwa to zyzyte pierscienie i spalanie oleju ale olej caly czas kontroluje i go nie zuyzywa?? Mam juz nowe swiece NGK ale boje sie je wlozyc ze nie bylo to smao po 2 tyg. Kabel tez sa w miare nowe. Jezdze na benzynie ze statoila 95 zwykla. Prosze o pomoc
    Pozdrawiam
    P.S. Gaznik WEBER, jakies dwa miesiace temu wstawiony po regeneracji z firmy RENGAZ.
  • REKLAMA
  • #2 3470069
    Tomaszek
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Przyczyna ze swiece sa czarne i okopcone moze byc zle wyregulowany gaznik tzn. silnik dostaje za duzo paliwa, zalewa swiece i stad brak iskry
  • REKLAMA
  • #3 3470260
    marekj31
    Poziom 23  
    Ocena: 113
    mozna tez sprawdzić zaworek paliwa na pływaku w gażniku czy nie przepuszcza a wogóle jak duzo przejechane km to warto sprawdzic krzywki na wałku rozrzadu i popychacze hydrauliczne czy sie nadmiernie niewytarły.
  • #4 3471804
    djroman
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Okolo 150kkm i chyba oddam gaznik do regulacji.
REKLAMA