Witam !
Mam problem z tym laptopem co w temacie !
Jest to TOSHIBA SP 6000
Konfiguracja :
Procesor PIII 1GHz
Pamięć 256MB
Dysk 20GB
Napęd DVD Toshiba
Laptop czasami się włączy a czasami nie !
Jak próbowałem zainstalować XP to na matrycy pojawiły się na niebieskim tle instlatora różowe koła (normalnie są białe - chodzi o te w tle) i w tym momencie lap się zawiesza i staje !
Jak się nie uruchamia to zapalają sie dwie pierwsze diody (pierwsza wskazuje na podłączony zasilacz a druga na to że komputer jest włączony - czasami ta druga zaświeci na pomarańczowo) !
Czasami włączy się na kilka sek. pokaże się napis TOSHIBA i pyk i wyłącza się ?
Jak laptop odpali można normalnie wejść do Biosa, uruchomić sys z płytki mam tam jakąś wersję uruchamianą z cd win czy coś takiego !
Proszę o pomoc
Pozdarwiam
Sommey
Mam problem z tym laptopem co w temacie !
Jest to TOSHIBA SP 6000
Konfiguracja :
Procesor PIII 1GHz
Pamięć 256MB
Dysk 20GB
Napęd DVD Toshiba
Laptop czasami się włączy a czasami nie !
Jak próbowałem zainstalować XP to na matrycy pojawiły się na niebieskim tle instlatora różowe koła (normalnie są białe - chodzi o te w tle) i w tym momencie lap się zawiesza i staje !
Jak się nie uruchamia to zapalają sie dwie pierwsze diody (pierwsza wskazuje na podłączony zasilacz a druga na to że komputer jest włączony - czasami ta druga zaświeci na pomarańczowo) !
Czasami włączy się na kilka sek. pokaże się napis TOSHIBA i pyk i wyłącza się ?
Jak laptop odpali można normalnie wejść do Biosa, uruchomić sys z płytki mam tam jakąś wersję uruchamianą z cd win czy coś takiego !
Proszę o pomoc
Pozdarwiam
Sommey