logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak sygnału na monitorze ViewSonic VA1912w po wymianie płyty głównej i zasilacza

Jataman327 30 Sty 2007 23:45 1648 4
REKLAMA
  • #1 3509275
    Jataman327
    Poziom 11  
    Witam mam taki problem. Przywiozlem sobie mojego kompa z polski. Mialem w nim plyte Asusa A7V8X-X, Athlona 2.0, Radeona 9600 256DDR, 512RAM, Dysk Western Digital 80GB. W anglii dokupilem sobie monitor LCD ViewSonic VA1912w 19 calowy. Po skompletowaniu okazalo sie ze komputer wogole nie chce dzialac. MOJA RODZINKA SIE DO NIEGO DOBRALA NO I TAK TO SIE SKONCZYLO :)).Ani ruszyl tak jakby nie dochodzil prad ale dioda na plycie sie swiecila. Skoro nie chodzil wiatrak na procesorze i nic innego wiec plyta glowna byla do wyrzucenia, postanowilem pozyczyc plyte od kolegi wraz z procesorem oraz oczywiscie zasilacz. Bo moj byl delikatnie zolty na zlaczce ktora laczy zasilacz z plyta glowna. Dostala mi sie plyta AsRock P4i45E, procesor Celeron chyba 2,2Ghz lub 2,0GHz no i dobry zasilacz. Po wlaczeniu wszystkiego komputer sie uruchamia wiatraki wszystkie sie kreca, dysk tez slychac jak pracuje. No i tu sie pojawia moj problem bo na monitorze pojawia sie napis "No Signal Analog" i chwile pozniej monitor sie wylacza, czyli z zielonej diodki robi sie zolta. Nie wiem juz co mam zrobic. W kompie nie mam juz ani grama kurzu , posprawdzalem wszystkie sloty i nic. Czy mozliwe ze jakies zworki na plycie glownej zle polaczylem?? Pomocy
    PS probowalem zestawic plyta+procek+grafika+zasilacz i glosniczek wydaj sygnal wiec ram jest w porzadku. Grafike mi sprawdzi jutro kumpel u siebie. Procesor tez jest ok i zasilacz rowniez, podobnie jak plyta. Moze czegos nie podlaczylem dobrze.
  • REKLAMA
  • #2 3509358
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Uruchom płytę + procesor + głośniczek,reszta odłączona.Powinneś mieć sygnały biosa o braku RAMu.Wkładasz RAM (komputer wyłączony oczywiście) i uruchamiasz.Powinneś mieć sygnały o braku grafiki.Wkładasz grafikę i powinneś mieć jeden Biip i powinien być obraz.Jak nie będzie obrazu to podmień grafikę.
  • REKLAMA
  • #3 3520190
    Jataman327
    Poziom 11  
    Zarowno pamiec ram i grafika sa dobre bo moj kolega sprawdzil je u siebie. Mam tez nowy zasilacz i nowy monitor gdyz tamten wymienilem w sklepie na nowy. Jutro walczymy dalej.
  • REKLAMA
  • #4 4109217
    harychorzow84
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam mam aktualnie identyczną awarie monitora jak opisał kolega,monitor wyłącza mi sie po 2-3 sekundach,wszystkie elementy komputera sprawdziłem i są sprawne.Macie jakies pomysły?
  • #5 4109319
    DziadzioMiecio
    Poziom 27  
    Ocena: 144
    na początek sprawdź w innym kompie jeśli działa to sprawdź kartę graficzną
REKLAMA