Podaj firme wzmacniacza i jak mozesz to daj foto bebechow bo mam wzmacniacz firmy FIRST napis na nim to 120 w, w srodku nie ma zadnej przetowrnicy, za to sa scalki ktore w nocie katalogowej maja napisane max 15Wat 2 szt tak wiec to jest tylko 30 wat a bezpiecznik jest 15 A- pewnie ze 3 by starczylo
Tak wiec jesli w twoim nie ma przetwornicy tzn. jakiegos trafa to znaczy ze mozesz uzyskac max 30 wat bo prawa ohma nie ominiesz chyba ze dasz glosniki 2 ohm ale chyba sie da takich podczepic.
Wzmacniacz moze chodzic na zasilaczu bo ja sam uzywalem tego firsta przez 2 lata na jakims starym AT, zmienilem na wieze sony, kozystam z 2 na dostepne 4 kanalay o mocy wg. noty katalogowej zastosowanego ukladu 2*40wat i tym mozna rozniesc dom, nie moge sluchac na max w tym samym pokoju bo siadaja uszy, glosniki tez mam neinajlepsze:D
Jednak jest o niebo lepiej a za wieze dalem 80 zl na allegro
Tak wiec kup sobie wzmacniacz na 220 v chyba ze nei masz teraz kasy to kombinuj z zasilaczem.
Trafo troidalne kosztuje roznie zaleznie od mocy, na allegro takie 300 watowe kupisz za 60 zl spokojnie. Mniejsze oczywiscie taniej. Jednak musisz dodac do tego mostek - 5 zł i kondensatory - tu pojemnosc zalezy od mocy, mozna by dac jeszcze jakis stabilizator napiecia.
Tak wiec w sumie ci wyjdzie dosc duzo. Rozwaz zakup wzmacniacza bo naprawde takie prawdziwe 40wat wystarczy, no chyba ze masz duzy dom
No chyba ze masz wzmacniacz jakiejs dobrej firmy i warto by zrobic do niego zasilanie.
Pamietaj to ze jest bezpiecznik 20A to wcale nie znaczy ze wzmacniacz potrzebuje 20 A, wszystko zalezy od tego co jest w srodku, najlepiej podaj oznaczenie koncowki- taki najwiekszy elemt przykrecony do radiatora, oczywiscie moze byc pare sztuk, i ci powiemy czo zabawa jest warta zachodu, ja na tym firscie w kazdym raze gralem przez rok jednak po zmianie na wieze odczulem dosc duza roznice choc i tak slucham tylko mp3 z kompa .