logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics EH600 - Jak podłączyć kino domowe do wieży bez wejścia 5.1?

goly 07 Lut 2007 21:48 3508 4
REKLAMA
  • #1 3541607
    goly
    Poziom 1  
    Witam

Mam takie pytanie. Wspomniana wieża nie ma wejścia 5.1, posiada dekoder DD (Dolby Digital) i DPL (Dolby Pro Logic), ale nie ma wejścia innego niż stereofoniczne. Wszystkie segmenty połączone są taśmą (jak w dyskach hdd), oczywiście wieża odtwarza płyty nagrane w surround - posiada 5 głośników.
    Więc z CD jest jak sądzę transmitowany zakodowany sygnał (za pomocą tasiemki łączącej wszystkie segmenty), który jest przez odpowiedni dekoder przetworzony
    Współczesne kina domowe mają tylko wyjście zakodowanego sygnału (coxial lub optyczne).
    Interesuje mnie możliwość podłączenia kina domowego z tą wieżą o ile jest to możliwe, oczywiście za pomocą przeróbek. Czy możliwe jest wejście sygnałem z DVD w tasiemkę i dalej do dekodera?? czy to rozwiąże problem ?? I jak to zrobić ???; a może wejście da się dorobić we wzmacniaczu ???

POZDRAWIAM
    Za wszelką pomoc dziękuje
  • REKLAMA
  • #2 5583775
    8850
    Poziom 21  
    Ocena: 285
    mam tą samą sytuację, czy ktoś może pomóc?
  • REKLAMA
  • #3 5989140
    PoleckiPawel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam, i jak coś wiadomo w temacie ?
    mam tez ta wieże i problem z podłączeniem :(
  • REKLAMA
  • #4 5994930
    8850
    Poziom 21  
    Ocena: 285
    Nadal nie znalazłem rozwiązania a szukam
  • #5 5995164
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  
    Ocena: 429
    Ta wieża nie ma żadnego dekodera Dolby Digital, ma tylko pierwotny Dolby Pro Logic. Nie ma w niej odtwarzacza DVD, więc i dekoder DD5.1 nie miał prawa bytu w tej wieży. Wniosek taki, że nie podłączysz do niej zewnętrznego odtwarzacza DVD.
REKLAMA