Witam,
Nie wiedziałem, do jakiej kategorii przypisać ten temat także padło na ten.
Mam pytanie, odnośnie pewnych zależności podczas pracy z Magnesami.
Ponieważ interesuje się pewnymi wynalaskami mam następujące pytania.
1. Moje pytanie brzmi tak czy istnieje jakiś Minerał lub jakiś materiał który potrafi "Zatrzymywać" w pewnej części pole magnetyczne? Tak jak np. ołów promieniowanie
2. Drugie pytanie jest następujące. Czy po przepołowieniu(na dwie różne części) magnesu każda z tych części będzie posiadać biegun S, N w proporcjach 50% na 50% procent, czy inne proporcje są uzyskiwane.
3. Czy można uzyskać magnes tylko z jednym biegunem?
Wiem że niektóre mogą być banalne, inne dziwne ale mam nadzieje że zostane dobrze zrozumiany. Zastanawiałem się nad pewnymi zależnościami stąd takie pytania.
Nie wiedziałem, do jakiej kategorii przypisać ten temat także padło na ten.
Mam pytanie, odnośnie pewnych zależności podczas pracy z Magnesami.
Ponieważ interesuje się pewnymi wynalaskami mam następujące pytania.
1. Moje pytanie brzmi tak czy istnieje jakiś Minerał lub jakiś materiał który potrafi "Zatrzymywać" w pewnej części pole magnetyczne? Tak jak np. ołów promieniowanie
2. Drugie pytanie jest następujące. Czy po przepołowieniu(na dwie różne części) magnesu każda z tych części będzie posiadać biegun S, N w proporcjach 50% na 50% procent, czy inne proporcje są uzyskiwane.
3. Czy można uzyskać magnes tylko z jednym biegunem?
Wiem że niektóre mogą być banalne, inne dziwne ale mam nadzieje że zostane dobrze zrozumiany. Zastanawiałem się nad pewnymi zależnościami stąd takie pytania.
Moderowany przez skryn:Przeniosłem z "Ogólnie".