logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piec dwufunkcyjny Vitopend 100 - gaśnie płomień po zapłonie, co robić?

szymko5 11 Lut 2007 17:45 2283 0
REKLAMA
  • #1 3556963
    szymko5
    Poziom 1  
    Witam. Mam problem z piecem dwufunkcyjnym Vitopend 100 (z zamkniętą komorą spalania). Piec mam zamontowany w 52 metrowym mieszkaniu na ostatnim piętrze bloku. Służy mi do podgrzewania wody w kranach i kaloryferach. Piec używam od 5 lat i jeszcze do niedawna wszystko było w porządku.

Około 2 miesięcy temu ujawniłem usterkę. Piec po rozgrzaniu się (około 30 minutach pracy głównie ogrzewaniu wody w kaloryferach)
    ma problemy z ponownym załączeniem się do ponownego podgrzania wody tj. włącza się iskra, zapala się płomień i po ok. 2 sekundach gaśnie. Czynności ta zwykle powtarzana jest 2-4 razy aż piec zaczyna normalnie podgrzewać wodę. I tak za każdym razem. Jest to strasznie uciążliwe szczególnie w nocy, gdyż piec jest dość głośny i zamiast słyszeć jedno tzw. buchnięcie gazu mam ich teraz od 2 do 4 zanim się załączy podgrzewanie wody. Pozatym obawiam się, że może to zwiększyć zużycie gazu.

Nadmieniam, że wezwałem serwisanta w tej sprawie. Jednak wykonał on standartową usługę konserwacji, skasował 170 złotych i poszedł sobie a problem pozostał. Początkowo przez pierwsze 3 dniu było normalnie tj. piec załączał się za pierwszym razem, jednak później wróciło to samo. Dwukrotnie zgłaszałem reklamację, jednak nikt jak do tej pory nie przyjechał. Szlak mnie trafia.

PROSZĘ O POMOC W POWYŻSZEJ SPRAWIE. TYPOWANIE PRZYCZYNY WADLIWEGO FUNKCJONOWANIA PIECA A TAKŻE POLECENIE SERWISANTA KTÓRY BYŁBY W STANIE PORADZIĆ SOBIE Z TYM PROBLEMEM.

Nie krzycz! Nie używaj WIELKICH liter w tytule tematu oraz w treści wiadomości. Regulamin.
    <skryn>
  • REKLAMA
REKLAMA