logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

k700 i joy. Joy wszędzie działa na OK. Styki poprawione.

angel-speed 19 Lut 2007 11:36 1287 8
REKLAMA
  • #1 3589895
    angel-speed
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    wymieniłem joya w k700 jak w temacie :).wszystko ok.chodził miesiąc i teraz jest małe ale.przyświrował i działa wszedzie na OK.tylko naciśnięcie dobrze działa bo Ok.ale lewo prawo góra dół to tez OK :D.poprawiłem styki wiec nie ma mowy o fuszerce z lutami :)ma ktoś jakieś pomysły???
  • REKLAMA
  • #2 3589958
    Maciek279
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam
    A joy to oryginał czy podróbka za 3zl?? może kiepskiej jakości??
  • #3 3589959
    angel-speed
    Poziom 14  
    puk puk jest tu ktos??

Dodano po 1 [minuty]:

o zwiesił mi sie post :).u dostawcy mnie kosztował ok 10zł.wiec chyba nie taki kicz
  • REKLAMA
  • #4 3589986
    Maciek279
    Poziom 16  
    to ja bym go wymienił na oryginał bo wydaje mi sie ze to ładny chiński szajs :D jak chcesz mieć dobrego joya to kup np. u magbossa ostatnio wziąłem u niego trochę i z żadnym nie mam problemu kosztowały tak jak oryginały po 15zl ale śmigają super. zero problemów. a te co wlutowałeś wygląda jak oryginał czy jak podróbka??
  • #5 3590005
    angel-speed
    Poziom 14  
    nie pamietam jak wyglądał oryginał :)tylko dziwne ze tak sekwencyjnie padł.we wszystkich kierunkach jest OK. nie kapuje zeby to od joya??
  • REKLAMA
  • #6 3590014
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    raz mialem taka felerna dostawe 20 joyi byly do kitu klienci po dwóch tygodniach wracali na reklamacje teraz biore w magbossie i sa ok kosztuja 15zl.szt.
  • REKLAMA
  • #7 3590076
    angel-speed
    Poziom 14  
    no chyba nic nie zostaje tylko nabyc nowe joye :).ale to w czartek :).do usłyszen9ia
  • #8 3610504
    angel-speed
    Poziom 14  
    niestety to nie jest wina joya :(.założyłem nowy i dokładnie to samo.wszedzie OK.ma ktoś jeszcze jakieś pomysły.???
  • #9 3610786
    Maciek279
    Poziom 16  
    musisz posprawdzać przejścia jak na rysunku. pewnie gdzieś nie ma przejścia albo glas uszkodzony albo nie łączy.
    k700 i joy. Joy wszędzie działa na OK. Styki poprawione.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Wymieniono joystick (joy) w telefonie Sony Ericsson K700 na nowy, który początkowo działał poprawnie przez około miesiąc. Następnie joystick zaczął generować nieprawidłowe sygnały – przycisk OK działał prawidłowo, natomiast kierunki lewo, prawo, góra, dół również rejestrowały się jako OK. Styki zostały poprawione lutowaniem, wykluczając błędy montażowe. Rozważano jakość joysticka – zakupiony u dostawcy za około 10 zł, nie oryginał, możliwe, że chińska podróbka. Inni użytkownicy sugerowali zakup oryginalnych lub wysokiej jakości zamienników u sprzedawcy Magboss za około 15 zł, którzy mają lepszą trwałość. Po wymianie joysticka na nowy problem pozostał, co wskazuje na możliwe uszkodzenie ścieżek lub taśmy łączącej (glas), a nie samego joysticka. Zalecane jest sprawdzenie ciągłości połączeń zgodnie z dostarczonym schematem, aby wykluczyć przerwy lub uszkodzenia w obwodzie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA