logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SagMaster 26,00a - błąd DEVICE DAMAGED, NEED REBUILD! po uruchomieniu

bzikk 20 Lut 2007 13:52 1068 6
REKLAMA
  • #1 3594792
    bzikk
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Witam.
    Mam problem z tym programem po uruchomieniu pokazuje mi taki błąd:
    - ERROR: DEVICE DAMAGED, NEED REBUILD!

Looking For AtMega32 ...Found
    Test Device:
    - Run Test 0 ...Ok
    - Run Test 1 ...Ok
    - Run Test 2 ...Ok
    - Run Test 3 ...Ok

- MSG: DEVICE READY TO REBUILD!

Rebuilding Device:
    - Write Flash ...Ok!
    - Write Flash ...Ok!
    - Write Flash ...Ok!

- ERROR: SERVER CLOSE CONNECTION!
    i nie moge wogóle nic zmienić i ustawić.
  • REKLAMA
  • #2 3594823
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Ale chodzi o scdrII czy sagmastera? Ja dzisiaj robiłem update scdrII i poszło bez problemu.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 3594850
    bzikk
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    No właśnie mam scdrII
  • REKLAMA
  • #4 3594869
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Może jakiś problem z serwerem. Ściąg sobie manual po polsku który dał Stokłosy(tam jest ładnie opisane). Nie raz tak jest ale trzeba kilka razy próbować i musi pójść.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 3594997
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    mialem to samo, poprostu posypalo sie oprogramowanie w scdr musisz odczekac 48 gdozin a zespol sagmaster umiesci plik naprawczy do twego scdr, nie denerwuj sie wszsytko oni zrobia, a soft sam sie wgra, jedynie co do ciebie nalezy to poprobowac odpalic program jutro i jesli sie nie wgra to poza jutro
  • #6 3595396
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Powinno wystarczyc ponowne uruchomienie klucza. Odpiac i podpiac pod LPT.
    Pamietajac o ładowarce ACP-12.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z programem SagMaster 26,00a lub SCDRII, który po uruchomieniu wyświetla błąd "DEVICE DAMAGED, NEED REBUILD!" oraz komunikat "ERROR: SERVER CLOSE CONNECTION!" podczas próby przebudowy urządzenia AtMega32. Testy urządzenia przechodzą pomyślnie, jednak oprogramowanie nie pozwala na zmianę ustawień. W dyskusji sugerowano, że problem może wynikać z chwilowej awarii serwera lub uszkodzenia oprogramowania SCDRII. Zalecane jest wielokrotne próbowanie ponownego uruchomienia programu, odłączenie i ponowne podłączenie klucza sprzętowego do portu LPT z zachowaniem zasilania ACP-12 oraz oczekiwanie około 48 godzin na udostępnienie pliku naprawczego przez zespół SagMaster. Dodatkowo wskazano na możliwość użycia narzędzia update tool przed uruchomieniem programu, a także na dostępność polskiej instrukcji obsługi od Stokłosy, która opisuje procedurę naprawczą.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA