logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips AZ2808 - CD nie czyta płyt, samoczynne przełączanie na CD i wysuwanie szufladki

bboys 21 Wrz 2003 15:35 1529 2
REKLAMA
  • #1 333725
    bboys
    Poziom 11  
    Mam taki problem: od pewnego czasu laser nie chcial mi czytac płyt (wyskakiwał ERROR) tak jakby nie było płyty. Rozkręciłem więc wieże i przeczyściłem laser. Pochodziło ładnie przez miesiąc i znów to samo sie zrobiło. Więc znowu rozkręciłem i czyściłem laser, ale to już nic nie pomogło, na dodatek jak włączam wież to np. źródło dźwięku jest ustawione na radio a wieża sama przełącza na CD (tylko raz i przy włączeniu) i wysówa szufladkę (jak ją zasunę to i tak sie wysówa) więc odlutowałem silniczek. Co to może być?? Proszę o rady
  • REKLAMA
  • #2 334054
    kysu
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Sprawdz "wylacznik krancowy" tacki CD mozliwe ze jest z nim cis nie tak... a jesli chodzi o laser musisz go dobrze umyc (nie tylko sama soczewke ale rowniez lusterko ktore jest pod nia no i sam laser i odbiornik) Ja robie to w dosyc nowatorski ale bardzo skuteczny sposob myjac pod strumieniem cieplej wody z dodatkiem plynu do mycia szyb nastepnie uzywam specjalnej dmuchawy by caly zestaw optyczny szybko i dokladnie wysuszzyc ...po tej czynnosci kazdy cd dziala jak nowy :) ....robiac to poraz pierwszy liczylem sie z tym ze moze sie ta operacja dla naprawianego przeze mnie cd moze skonczyc sie jego zgonem ale naszczescie operacja sie udala i wszystkie nastepne tez :D ...jesli powstanie Ci bialy nalot na lutach musisz go usunac uzywajac niewielkiej ilosci plynu do usuwania tlenkow metali np. Kontakt 60...
  • #3 337987
    bboys
    Poziom 11  
    Dzięki bardzo pomogło :) moge znowu słuchać płytek :)
    Ale sie trochę z tym namęczyłem
REKLAMA