Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Yakuza, Xtc1500, Gto1502, Axx1515, Max 15

TomekWlkp 25 Feb 2007 21:20 3865 52
    TomekWlkp
    Level 15  
    Witam chciałbym zrobić suba do samochodu na jednym z w/w głośników.
    Tylko jak sie mają parametry oraz możliwości głośników do rzeczywistości to każdy wie.
    Mam wielką proźbe do użytkowników forum posiadających któryś z w/w głośników jak by dali rade nagrać filmiki z pracy tych przetworników.
    tylko prosiłbym o zapodanie nutek jakich słucham wtedy bede miał porównanie przy muzie której słucham.
    Bez problemu mogą być filmiki z komórek.
    Sądze że ten temat pomoże nie tylko mi alei innym użytkownikom mającym dylemat w wyborze przetwornika na suba.
    ige
    Level 35  
    hehe ale niby w czym to ma pomoc?przecie zna filmie nic niezobaczysz pozatym jak sie membrana rusza...a widzac ruch membrany nieda sie ocenic jak glosnik gra wiec niebardzo widze sens
    tplewa
    Level 39  
    hmm to chyba nowy tred ogladanie suba zamiast sluchanie :) no ale rozne sa zboczenia :)
    B_A_R_T_E_K_120
    Level 25  
    heh komorka nieda rady nagrac odsłuchu suba wiec chyba na nic takie nagrywanie :) mikrofonik jest zbyt czuły zeby ładnie podkreconego suba nagrac:) moja rada jest taka zebys znalazł taki sklep CA jak ja znalazłem w Opolu nazywa sie "tomix" i tam maja sprzet jaki sie tylko zachce a obsłoga jest na tyle fachowa i sprawna ze kazdy sprzet moze podlaczyc i pokazc jak gra przy kazdej muzie :) polecam a komorka mozna nagrac swoje wypociny co sie meczyło nad subem i pokazac efekt koncowy a nie doradzac filmikiem jakiego syba wybrac:)
  • Helpful post
    bbartasswlkp
    Level 31  
    moim zdaniem za dużo ci to nie pomoże bo komórka nie odda dżwieku suba tak jak jest w rzeczywistości (bedzie same pierdzenie głośniczka w kom) tylko zobaczysz jak sie membrana zachowuje
    raveland
    Level 28  
    temat bez sensu
    zajrzyj na strone relamofexcursion
    ige
    Level 35  
    hehe co do samego dzieku to jak chesz uslyszec jak gra sub skoro bedziesz odsluchiwal na innym sprzecie hehe,tylko indywidualnym odsluch kazdego glosnika
    TomekWlkp
    Level 15  
    raveland "zajrzyj na strone relamofexcursion" jak tam dą filmiki yakuzy czy axx1515 lub jbl'a.
    Prosze was nie oiszcie że jest to bez sensu ba omoże niktórzy widzą w tym jakiś sens , wiec prosze juz tylko o odpowiedzi osób mających te głośniki
    ige
    Level 35  
    filmy z praca yakuzy zamieszczalo juz kilka osb...poszukaj
    TomekWlkp
    Level 15  
    czy mam ktoś możliwośc załatwienia axx1515 troche taniej ??
    teraz juz tylko sie wacham miedzy yakuzą a axx1515
  • Helpful post
    bbartasswlkp
    Level 31  
    idzie je dostać na allegro u gościa o niku rafalslusarczyk za 400zł + przesyłka czyli o 60zł taniej niż w ravixaudio
    tomito001
    Level 12  
    Nagrywanie jest do du.. bierz max15 i szalej bo bula hehe
  • Helpful post
    bbartasswlkp
    Level 31  
    mi dzisiaj odpisał a pytałem w piatek o axx1515 i napisał że po 400zł + przesyłka
    TomekWlkp
    Level 15  
    dobra koledzy dziś głośników jeszcze nie kupuje musze jeszcze wszystko obcykać. Mam do was pytanko jak sprawuje sie w czarnych nutach axx1515 (mogą być również mniejsze wersje axx)chodzi jakie soą basy??No i oczywiście jak yakuza daje czadu w czarnych nutkach??
    mlody1921
    Level 29  
    TomekWlkp wszystko cacy czym to bedziesz zasilał ??
    jak chcesz takiego czadu narobić 15 calowcem
    TomekWlkp
    Level 15  
    jako naped posłuży oczywiście carpower 1502 :D
    ige
    Level 35  
    jak dlamnei hpb nienadaje sie do napedu mocnej 15...
    mlody1921
    Level 29  
    i tu sie zgodze ponoć ma słabą kontrole nad głośnikiem a moc to nie wszystko
    niko123
    Level 29  
    ale można chyba napisać żę 1502 dla Yakuzy 15 będzie bezpieczny, pod testami cewka sie za bardzo nie nagrzewała, co innego pod zx3-t2d ( trzy piosenki na full i cewke czuć ).
    Musze sie zmotywować i nakręcić wam filmiki Yakuza + zx3-t2d ( jeszcze nic nie nagrywałem od tej pory jak podczas testów odpadła mi boczna listwa plastikowa i przy okazji włączyłem autoalarm w bryce obok ) :)
    mlody1921
    Level 29  
    niko123 kurde co jest obijasz sie :P raz raz filmek i to szybko
    TomekWlkp
    Level 15  
    niko prosze o szybkie nagranie filmików , ponieważ pojawił sie nowy konkurent dla yakuzy i axx1515 jest to EQ DBX-12R i mam mo czasu na zdecydowanie sie
  • Helpful post
    mlody1921
    Level 29  
    wydaje mi sie ze xtc 1500 albo axx1515 zrobi wieksze zamieszanie przeciesz to 15 cali
    niko123
    Level 29  
    mi sie też tak wydaje, jeśli chodzi o samo ciśnienie np db drag :
    1xyakuza -142db - atx990
    1xsonic 15 ( db drag Tychy 2006- 144 db )
    Moim zdaniem nawet z mocnym wzm. na EQ DBX-12R nieda sie wycisnąć ponad 140 db, możliwe że ma od yakuzy lepsze zejście itp.
    TomekWlkp
    Level 15  
    tak tylko ja nie potrzebuje głośnika do db dragu ani do razwalenia auta tylko do słuchania muzyki od głośnika oczekuje niskiego wyrazistego basu , i żeby konkretnie grał w muzie którą lubie
    roman87
    Level 23  
    nie czytalem calego tematu ale jezeli chodzi o stosunek jakosci do ceny to polecam Davelanda.

moge zalatwic Ravelanda axx1212 za 160zl
    ige
    Level 35  
    TomekWlkap piszesz ze niechesz zadymy w aucie tylko normalnego sluchania a glosniki ktore podales sa wlasnie do robienia zadymy ;) do sluchania to sobie kup jakiegos PB
  • Helpful post
    mike21
    Level 29  
    DBX zagra najlepiej

p.s

Kto wyciaga tyle z yakuzy?
    ige
    Level 35  
    chyba chodzilo o pierwsza wersje PW czyli aktualnej yakuzy a mial ja passat eq i pedzil przerobionym bm z tego co pamietam