logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Office 2003: Aplikacja nie zainstalowana dla bieżącego użytkownika - co robić?

skawalkeros 28 Lut 2007 08:09 3782 6
REKLAMA
  • #1 3626472
    skawalkeros
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam

Po zainstalowaniu pakieto office 2003 na komputerze pojawił się następujący problem:
    Próbuję uruchomić Worda (z excelelem jest podobnie) i pojawia mi się komunikat:
    "Aplikacja Microsoft Word nie została zainstalowana dla bieżącego użytkownika"
    No i koniec :( ja chcę pisać pracę dyplomową a tu Word się nie włączy.
    Domyślam się że coś może być namieszane z kontami użytkowników ale nie wiem jak to odkręcić.
    Próbowałem odinstalować i zainstalować Office'a jeszcze raz ale nie pomogło.
    Podczas instalacji nie ma żadnej opcji typu "zainstaluj dla wszystkich użytkowników komputera" czy coś podobnego.

Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3626495
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 581
    A kolega ma dużo kont użytkowników?
    Warto spróbować uruchomić Worda z konta administratora.
    Pewnie Windows namieszał coś w ustawieniach. Spróbowałbym użyć jakiegoś programu do czyszczenia/napraw rejestru (chociażby RegCleaner) i zainslalowania Office-a jeszcze raz.

Jeśli nie pomoże i nikt nie wymyśli nic lepszego - najszybciej będzie przeinstalować Windę.
  • REKLAMA
  • #3 3626529
    skawalkeros
    Poziom 15  
    Mam tylko jedno konto (administratora)
    RegCleanera wolałbym nie uzywać nie znając się na nim łatwo wywalić coś co może być potrzebne (już raz mi się to zdarzyło)

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=76577

tutaj znalazłem niby rozwiazanie problemu podobnego do mojego ale jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe :/ (nie zna się angielskiego)
  • REKLAMA
  • #5 3626568
    skawalkeros
    Poziom 15  
    Jak to ukryte???
    Gdzie?? :|
  • REKLAMA
  • #7 3626674
    skawalkeros
    Poziom 15  
    Odinstalowałem office'a
    zalogowałem się na konto administratora
    zainstalowałem office'a ponownie
    No i nadal to samo :( nie uruchomi się ani na koncie administratora ani na moim prywatnym

Dodano po 12 [minuty]:

http://support.microsoft.com/kb/817960/pl

Znalazłem rzekome rozwiązanie problemu "po polskiemu"
    Ale o co chodzi z tym wierszem polecenia??? Czarna magia...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po instalacji pakietu Microsoft Office 2003 pojawia się błąd „Aplikacja Microsoft Word nie została zainstalowana dla bieżącego użytkownika”, uniemożliwiający uruchomienie Worda i Excela. Problem występuje mimo reinstalacji oprogramowania i dotyczy zarówno konta administratora, jak i konta prywatnego. Podejrzenia dotyczą konfiguracji kont użytkowników w systemie Windows, w tym możliwego ukrycia głównego konta administratora. Proponowane rozwiązania obejmują uruchomienie Worda z konta administratora, użycie narzędzi do naprawy rejestru (np. RegCleaner), jednak autor obawia się ich stosowania bez wiedzy. Znaleziono oficjalny artykuł Microsoft (KB817960) sugerujący rozwiązanie poprzez wiersz poleceń, jednak jego zastosowanie jest dla użytkownika niejasne. Dyskusja wskazuje na konieczność poprawnej instalacji Office’a dla wszystkich użytkowników lub naprawy uprawnień i konfiguracji profili użytkowników w systemie Windows.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA