logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TEA308 nie można się zalogować z PC

Lukasz3232 17 Mar 2007 12:16 7461 8
REKLAMA
  • #1 3687082
    Lukasz3232
    Poziom 19  
    Ocena: 158
    Witam.

Mam problem z połączeniem się kompem z nową centralką Panasonica KX-TEA308. Po wprowadzeniu standardowego kodu 1234 przy logowaniu wyświetlany jest komunikat:

"Cannot connect with the PBX of this firmware version or model type" (01213407H).

Proszę o radę.

Lukasz3232
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3694636
    MacKR
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    A jak instalowałes program to jaką wersję wybrałes? Jesli centralka jest PD to instalujesz PD (choć z CE tez działa). Kiedyś aby programowac pierwsze egzemplarze trzebabyło zainstalować program w wersji BX.
  • #3 3704335
    jacekc3
    Poziom 21  
    Ocena: 38
    To będzie problem z komputerem. Sam programuje centrale z laptopa Toshiba i nie mam problemu . Miałem już dwa przypadki , że to samo oprogramowanie co jest w moim laptopie instalowałem na komuterach klientów i wywalało ten błąd a mój laptop się łączył z centralą.
    Nie drążyłem tematu pownieważ mój laptop łączy się z centralami.
  • REKLAMA
  • #4 3704562
    zbv
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Tak jak napisał MacKR źle zainstalowałeś program.
  • #5 3712668
    kropka73
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Komunikat mówi o tym że program zainstalowany w komputerze jest nie kompatybilny z centralą (programem centrali). Należy wybrać odpowiednią wersję centrali (jak pisze MacKR) lub zmienić wersję programu w komputerze na inną.
  • REKLAMA
  • #6 3715645
    Lukasz3232
    Poziom 19  
    Ocena: 158
    Bardzo dziękuję wszystkim. Rzeczywiście należało wybrać podczas instalacji wersję PD ja zatwierdziłem domyślną stąd problem z logowaniem. Dalej już poszło bezstresowo.

Centrala ma sporo funkcji, których nie znam. Gdzie można się dowiedzieć do czego służą? Czy istnieje gdzieś rodzaj słownika np. Funkcja XYZ - budzenie...
  • REKLAMA
  • #7 3719332
    kropka73
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    W instrukcji obsługi dla użytkownika (User Manual lub Feature Guide) jest wyczerpująco opisane jakie funkcje realizuje centrala i sposoby realizowania funkcji.

W programie jest HELP (niestety tylko po angielsku) zajrzyj tam koniecznie. Jest tam obszerna pomoc na temat programowania i realizowania poszczególnych funkcji centrali.
  • #8 5411824
    wiedeptu
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Po burzy wysypała się konfiguracja centralki KX-TEA308 próbowałem odtworzyć konfigurację z archiwum, ale nie mogę się połączyć z PBX wywala błąd: ,,The system password is wrong. (00373503H),, hasło jest poprawne czyli 1234 . Jak resetować PBX (do ustawień fabrycznych) bez połączenia przez USB. Centralka na gwarancji.
    Za konstruktywne podpowiedzi z góry dziękuję.
  • #9 5411957
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    możesz to zrobić pod warunkiem że nie masz plomby na obudowie bo to wymaga otwarccia centali. Przełaczasz system clear switch w pozycję CLR przyciskasz Reset i przełaczasz z powrotem system clear switch, Centrala powraca do nastaw fabrycznych no i nastepnie powinno dac się wgrać z komputera konfigurację na standartowym hasle

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z logowaniem do centrali Panasonic KX-TEA308 z komputera wynikał z nieprawidłowo wybranej wersji oprogramowania podczas instalacji – zamiast wersji PD wybrano domyślną, co powodowało komunikat o braku kompatybilności firmware'u lub modelu. Rozwiązaniem było ponowne zainstalowanie programu z właściwą wersją PD. W przypadku problemów z konfiguracją po awarii (np. po burzy) i błędem „The system password is wrong” można zresetować centralę do ustawień fabrycznych za pomocą przełącznika system clear switch i przycisku Reset, pod warunkiem braku plomby na obudowie. Dokumentacja użytkownika oraz wbudowana pomoc programu (w języku angielskim) zawierają szczegółowe opisy funkcji centrali i instrukcje programowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA